Följetongen för elsparkcyklar fortsätter

Regeringen klubbade nyss igenom ett beslut att elsparkcyklar inte kommer att få parkeras på gång- och cykelbanor från den 1 september.

Publicerad Senast uppdaterad

Beslutet innebär att både polisen och landets kommuner är tillåtna att flytta på de elsparkcyklar som står mitt på vägen. Om detta är något som kommer att genomföras i Varberg är dock inte helt klart än. Det finns nämligen möjlighet att på ett kommunalt plan förhandla bort förbudet.

– Vi har inte hunnit diskutera detta än, men vår grupp som är tillsatt för frågor som rör elsparkcyklar kommer att kolla på det, säger Varbergs infrastruktursamordnare Patrik Skoglund till HN.

I och med att fenomenet elsparkcyklar fortfarande är ganska nytt i Varberg har det än så länge inte kommit in så mycket klagomål till kommunen. Om det blir ett parkeringsförbud kommer kommunen och polisen flytta felparkerade elsparkar till en särskild uppställningsplats, där kostnaden för detta betalas av uthyrningsföretagen. Ännu är det inte klart om det kommer att leda till prishöjningar.

LÄS MER: Många olika åsikter om elsparkcyklar

Powered by Labrador CMS