Minderårig bengalbrännare omhändertogs av polis efter derbyt

Innan derbyt mellan Tvååker och Falkenberg blåstes igång på Övrevi tändes flertalet bengaler i hemmaklacken och en minderårig misstänks nu för brott mot ordningslagen.

Publicerad

FOTBOLL 1 650 åskådare såg derbyt mellan Tvååker och Falkenberg i Ettan Södra förra helgen. Strax innan avspark tändes flera bengaliska eldar i hemmaklacken och polisens ordningsvakter omhändertog en minderårig person som antänt en av pjäserna, då det är olagligt på svenska fotbollsarenor, som HN har rapporterat om.

Rubriceringen är brott mot ordningslagen och anmälan är upprättad. Förundersökning pågår och polisen kan inte säga mer i nuläget.

– Jag hoppas att det är avklarat snart, men i tidsangivelse kan jag inte säga något. Vi försöker jobba på så gott vi kan. Oftast är det ganska hög uppklarningsgrad i dessa fall, säger Ann-Christin Martinsson, utredare hos polisen i Varberg.

Enligt sportchef Anders Winbo var ungdomarna rädda, och trodde inte att förseelsen var så pass allvarlig.

– Jag tycker inte att man ska göra en större grej av det. Vi ska prata med de inblandade, säger Winbo.

Tvååkers supportrar gör annars enligt Winbo "ett fantastiskt jobb" och han tycker att händelsen ger smolk i bägaren, efter ett annars lyckat arrangemang på Övrevi.

Powered by Labrador CMS