Alfons Nygaard och Melvin Bälter är två av Tvååkers nyförvärv inför 2023.
Alfons Nygaard och Melvin Bälter är två av Tvååkers nyförvärv inför 2023.

Tvååker hämtar förstärkningar från IFK Göteborg

Alfons Nygaard och Melvin Bälter. Där har ni två namn att hålla koll på inför 2023 års säsong i Ettan södra.

Publicerad

Fotboll. Från IFK Göteborgs a-lag hämtar Tvååkers IF sina två senaste nyförvärv inför säsongen 2023. Två 20-åringar i anfallaren Alfons Nygaard och vänsterbacken Melvin Bälter har precis satt penna på papper inför torsdagens träning på iskalla och snötäckta Övrevi IP.

Att ens träna fotboll under rådande förutsättningar med tio minusgrader och en snötäckt konstgräsplan känns som ett kamikazeuppdrag. Men Tvååkers spelartrupp samlas med glada miner på Övrevi IP – inget gnällande här inte.

– Det är som ett parkettgolv därute, säger tränare Pierre Krantz med ett leende.

Inför träningen har klubben precis gjort klart med tre spelare inför nästa säsong, där Alfons Nygaard och Melvin Bälter är nyförvärv hämtade från IFK Göteborg med kontrakt skrivna på två år. Mittfältaren Axel Berggren som spelat i klubben sedan 2019 har även förlängt sitt kontrakt över nästa säsong.

Tränare Pierre Krantz har fått goda indikationer och börjar att känna sig tillfreds inför stundande fotbollssäsong.

– Alfons har sett jättebra ut i träning och gjort ett väldigt gott intryck, både på och utanför plan. En rejäl pjäs som passar bra i ettan.

Nygaard mäter 190 centimeter i strumplästen och kommer att bli ett huvudbry för ettans försvarare att sätta stopp för. En spelartyp som Tvååker till viss del saknat tidigare.

– Han är mer skottvillig och hittar avslut på ett bra sätt, säger Krantz.

Med ett inhopp i Allsvenskan, ett par cupmatcher och spel i U21-allsvenskan är det en intressant spelartyp som klubben har knutit till sig. Själv känner han sig nöjd med valet av klubb.

– Jag har fått en bra känsla både från tränare och spelare, det känns som en bra grupp, säger Nygaard.

Med sin längd tänker man direkt på en targetspelare, men Alfons själv gillar en annan typ av anfallsspel.

– Jag gillar att gå i djupled och komma rättvänd. Jag har också tränat mycket på det felvända spelet och tycker jag fått till det ganska bra. Jag är bra i boxen och gör många mål och assist.

Både Alfons och Melvin bor i Kungsbacka och samåker till träningarna på Övrevi, som de deltagit i under den senaste månaden för att känna på klubben, som nu kommer att bli deras nya hemvist. Melvin Bälter är så pass sugen på att komma igång att han inte ens vill ta julledigt.

– Det känns hur bra som helst, jag är jättetaggad på att dra igång. Jag har fått ett väldigt bra intryck från klubben och alla som är här.

Den kvicke vänsterbacken fick förra säsongen spolierad av en korsbansskada, som han har rehabiliterat under ett års tid.

– Såklart var det jättejobbigt att stå vid sidan om, det var det året jag skulle bryta igenom och kom upp och fick träna med a-laget. Men jag tror att det är något som har stärkt mig väldigt mycket. Jag tog verkligen min tid och gjorde en ordentlig rehab, säger Melvin.

Som vänsterfotad har han fått ta stort ansvar vid fasta situationer och konkurrerar med Nils Bertilsson, både om platsen i startelven, samt att slå hörnor och frisparkar. Gällande säsongen är han förhoppningsfull.

– Det känns som att vi har något väldigt bra på gång och jag tror att vi har bra chanser.

Övrigt truppbygge börjar närma sig slutet för Tvååker, där man fortfarande väntar besked från ett par spelare. Anton Nilsson, Adam Lindgren, Hugo Svensson, Rasmus Andersson och Mohammed Alsalkhadi har alla fem ännu inte meddelat hur man vill göra under 2023, där Alsalkhadi provspelat med Utsiktens BK. I övrigt börjar truppen bli komplett.

– Det ser spännande ut, vi börjar närma oss slutspurten, säger Pierre Krantz.

Powered by Labrador CMS