Kvinnodagen uppmärksammas i två veckor

På onsdag är det internationella kvinnodagen. Något som i Varberg resulterar i två kvinnoveckor.

Publicerad Senast uppdaterad

Varberg. Varbergs kommun aviserar en lång rad evenemang under de kommande två veckorna för att uppmärksamma internationella kvinnodagen. Själva kvinnodagen infaller på onsdag den 8 mars, men kommunen uppmärksammar dagen under två jämställdhetsveckor.

”Kulturhuset Komedianten med Varbergs teater, Lilla Teatern och Stadsbiblioteket maxar i år, tillsammans med lokalbiblioteken i Varbergs kommun, uppmärksammandet av Internationella Kvinnodagen”, heter det i det pressmeddelande som skickades ut under torsdagsmorgonen.

Redan dagen före internationella kvinnodagen, tisdagen den 7 mars, gästas Komedianten av forskaren Nanna Gillberg, den 8 mars intar hyllade singer-songwritern Ellen Krauss scenen på Varbergs Teater och den 16 mars arrangerar Studiefrämjandet ett panelsamtal om jämställdhetsfrågor. Men detta är bara ett axplock av de evenemang som kommer att hållas under de två jämställdhetsveckorna.

– Tidigare har vi fokuserat våra insatser under enstaka dagar runt den 8 mars. I år har vi så otroligt många fina programpunkter som vi inte ville skulle försvinna i mängden. Vi valde därför att utöka programschemat till två veckor för att kunna samordna ett större utbud och skapa en gedigen bredd, säger kulturproducenten Angelina Sahlgren Söder i pressmeddelandet.

Powered by Labrador CMS