Per Johansson är passionerad legofantast sedan han gick i pension.
Per Johansson är passionerad legofantast sedan han gick i pension.

Legogolf och Varberg i miniatyr – på lördag är legoutställningen tillbaka

Legofantaster behöver inte åka till Legoland för att få sitt roliga i år heller. I helgen ordnas Nordens största legoutställning, i Arena Varberg.

Publicerad Senast uppdaterad

Varberg. Under lördag och söndag är det Varberg du vill vara i om du älskar lego: Utställningen Klossar i Varberg byggs upp igen.

– Det är legoutställare från hela Sverige som ställer ut, säger Per Johansson. Även om det är företaget Brickscale står bakom eventet är Per Johansson också med och arrangerar. Just nu är han i full fart med att få allt klart inför öppningsdagen.

– Det blir alltid stressigt men jag tror det är under kontroll, säger han när vi hörs på telefon ett par dagar innan öppning.

Sedan berättar han en del om vad som kommer att hända på mässan.

Precis som förra året ska det gå att vandra genom Varberg i miniatyr, med legoversioner av stadens kändaste byggnader. I år blir de ännu fler än sist.

Besökarna kan också få träffa hästen Bacardi, både levande och i legoversion, och The Beatles medlemmar byggda av lego i naturlig storlek.

På Klossar i Varberg finns dessutom en av Nordens största privata samlingar av legoset, från 1950-talet till i dag, ett enormt tåglandskap och tivoli i lego. En nästan färdigbyggd, fullskalig bil går det också att beskåda.

Den som känner sig inspirerad kommer att kunna bygga lego själv, vara med i legotävlingar, spela legogolf, klura på byggutmaningar och shoppa loss på legobitar.

Nytt för i år är att legobitarna får sällskap. För de yngsta besökarna har en lekstuga byggts av duplo, där det går att bygga med de stora klossarna.

Powered by Labrador CMS