Till DM-finalen för herrar i Halland har Tvååker och Falkenberg tagit sig – men innan den kan spelas behöver en protest utredas.
Till DM-finalen för herrar i Halland har Tvååker och Falkenberg tagit sig – men innan den kan spelas behöver en protest utredas.

DM-finalen pausad för utredning

Efter att Tobias Hysén deltog i DM-semifinalen har en protest skickats in till Hallands Fotbollförbund gällande användande av spelare i turneringen som representerat annan förening.

Publicerad

FOTBOLL Anmälan avser att Hysén även representerat Kungsbacka City i turneringen och DM-finalen är av den anledningen pausad på obestämd tid. Att spela i två lag i samma turnering är ett regelbrott och behöver nu undersökas av Hallands Fotbollförbund.

– Vi måste säkerställa att det är rätt lag som spelar i finalen innan den blir av, säger tävlingskommitténs ordförande Mikael Hansson på Hallands Fotbollförbund, till HN.

Hysén i laguppställningen en felskrivning

Dock verkar ärendet redan vara avslutat, då Hyséns deltagande i gruppspelsmatchen mot Väröbacka var en felskrivning.

– ”Tobbe” deltog aldrig i Kungsbacka Citys match, han var inte ens på plats. De skrev med honom i laguppställningen av misstag. Vi kollade detta med honom före vår match och när han sa att han inte ens hade varit där valde vi att köra. Det är skönt att förbundet kan ta ett beslut utifrån faktiska förhållanden, sa tränare Pierre Krantz.

Protesten kommer inte från Lilla Träslöv

Noterbart är att protesten inte kommit från semifinalmotståndaren Lilla Träslöv och klubben är enligt tränare Glenn Larsson ”införstådda med att ha förlorat matchen med 0-4”.

Eftersom att föreningarna kan överklaga till två instanser kan pausandet av finalen dra ut på tiden, men så snart ett beslut är taget kommer fotbollförbundet ta tag i finalerna igen.

Finalmatchen spelas mellan Tvååker och Falkenberg om de spelade resultaten står sig.

Powered by Labrador CMS