Farah Abadi håller årets högstidstal på nationaldagen i Varberg.
Farah Abadi håller årets högstidstal på nationaldagen i Varberg.

Farah Abadi talar i Varberg på nationaldagen

Programmet klart för årets lokala firande.

Publicerad Senast uppdaterad

Varbergs kommun har nu offentliggjort programmet för årets nationaldagsfirande. Årets dragplåster blir Farah Abadi, känd bland annat för att ha programlett Melodifestivalen. Abadi kommer att hålla det årliga högtidstalet i Societetsparken.

- Vi tycker att Farah är fantastisk och en spännande röst på så många sätt, så när hon tackade ja till att komma och hålla tal på nationaldagen i Varberg blev vi såklart jätteglada, säger arrangemangsproducenten Lisa Pedersen, i en kommentar Varbergs kommuns hemsida.

Utöver talet från Farah Abadi bjuder firandet på en sedvanlig blandning av aktiviteter för barn och vuxna. Klockan åtta på morgonen hissas flaggan på Varbergs Torg, där kyrkoherden Fredrik Ivarsson kommer att hålla tal.

Efter lunch avgår sedan föreningsparaden ned til Societetsparken, där firandet fortsätter. I Societetsparken kommer bland annat Kulturskolans barnkör Show Tunes att framträda. Under dagen delas också en rad kommunala stipendier och utmärkelser ut under högtidliga former, och nya svenska medborgare hälsas välkomna genom en separat ceremoni med efterföljande middag.

- Detta är en dag för att uppmärksamma Sverige med dess yttrandefrihet, demokrati och öppenhet. Vi hoppas att firandet ska innehålla något för alla, säger verksamhetsutvecklaren Erika Sjöwall i en kommentar på kommunens hemsida.

Powered by Labrador CMS