Fartkameran placeras strax norr om Derome.
Fartkameran placeras strax norr om Derome.
70 procent av svenskarna är nöjda med fartkameror som säkerhetsåtgärd på vägarna.
70 procent av svenskarna är nöjda med fartkameror som säkerhetsåtgärd på vägarna.
'Kameror placeras längs vägarna för att få folk att sänka hastigheten, inte för att sätta dit människor som kör för fort' skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.
"Kameror placeras längs vägarna för att få folk att sänka hastigheten, inte för att sätta dit människor som kör för fort" skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Här kommer en ny fartkamera upp

Trafikverket installerar en ny kamera för att reglera hastighet i sommar.

Publicerad Senast uppdaterad

Kameran ska placeras på väg 41, förbi Derome. Byn ligger precis vid väg 41 och korsas av Bjurumsvägen. Det är i anslutning till det krysset som kameran kommer upp.

Bygget påbörjas redan i sommar och kommer även att ha två servicefickor i anslutning till den en i norrgående och en i södergående fil.

Trafikverket bygger ut sitt nät av kameror för att säkra upp vägar som anses vara extra riskfyllda vid höga hastigheter.

Generellt sitter kamerorna på 70-och 90-vägar runt om i landet och enligt Trafikverkets mätningar räddar kamerorna mellan 20 och 30 liv per år. Genom att bygga ut nätet av kameror hoppas Trafikverket kunna få fler att hålla hastigheten på framförallt farliga sträckor.

Varje gång någon kör för fort på en kameraövervakad sträcka tas ett foto som går till polisen och som de hanterar vidare. I dag finns drygt 1500 kameror på ungefär 300 mil lång sträcka.

Kameror har funnits på vägar i Sverige sedan 2006 och enligt Trafikverkets egna undersökning är ungefär 70 procent av befolkningen nöjda med utformningen.

Powered by Labrador CMS