Förra årets festival lockade 5000 besökare. Antalet blir det samma i år då biljetterna är slutsålda. Rock the night är en nostalgifestival med tributeband som spelar musik av bland annat Van Halen, AC/DC och Guns n' roses.
Förra årets festival lockade 5000 besökare. Antalet blir det samma i år då biljetterna är slutsålda. Rock the night är en nostalgifestival med tributeband som spelar musik av bland annat Van Halen, AC/DC och Guns n' roses.

Nostalgifestivalen Rock the night tillbaka för andra året

På två år har Rock the nightfestivalen i Varberg blivit Sveriges största tributefestival. ”Vi tror att det här bara kommer växa”, säger arrangören Viktor Johansson.

Publicerad

Det handlar om klassisk rockmusik med låtar från AC/DC, Guns n’ roses, Van Halen, Creedence Clearwater Revival, Bryan Adams och Eagles. Rock the Night är tillbaka för andra året och antalet festivalbesökare förväntas bli samma som förra året med 5000 slutsålda biljetter.

– Det känns fantastiskt. Jag är superglad! Vi tror att det här konceptet bara kommer växa, säger Viktor Johansson som äger företaget bakom festivalen, Stage dream productions AB.

Festivalen körs den 15 juli vid södra fästningshörnan i Varberg. En plats som Viktor Johansson menar är betydelsefull. Inte minst för att Viktor personligen har släkt och vänner boendes i stan och alltid har haft Varberg som utgångspunkt på somrarna.

– Det är ju fördelaktigt att arrangera festivaler i kuststäder. Det är tryggt. Samtidigt så är det här den största tributefestivalen i Sverige, kanske till och med Norden, så det är tacksamt att boka artister. De kommer till oss, inte tvärtom. Det har dessutom aldrig funnits någon festival vid fästningen förut, säger han.

Att det har regnat den senaste tiden är ingenting som oroar arrangören.

– Vi är inte väderberoende utan vi gör det bästa av det. Vi har en mogen publik som kommer ändå. Rockmusik är stryktålig skulle jag säga. Lite duggregn sabbar inte. Men vi håller såklart tummarna att vädret är med oss!

Förhoppningarna inför festivalen är att överträffa besökarnas upplevelser.

– Vi har supergrymma band som lägger ner mycket tid på att låta så nära originalen som möjligt. Förhoppningen är att folk ska känna ”wow vilken upplevelse” och få en grym kväll. Plus mer därtill. Vi vill värna om den här nischen, säger Viktor Johansson.

Powered by Labrador CMS