Region Halland söker manusförfattare till projektet 'Nya berättelser för film'.
Region Halland söker manusförfattare till projektet "Nya berättelser för film".

Nu har du chansen att förverkliga drömmen som manusförfattare

Om du gått och drömt om att få berätta en historia som inte finns på filmdukarna idag så har du nu chansen, när Region Halland söker nya filmmanus, i samband med projektet ”Nya berättelser för film”.

Publicerad Senast uppdaterad

VARBERG/HALLAND Ansökningen är öppen för alla från 18 år som är folkbokförda i Halland, och alla genrer är tillåtna, vare sig det handlar om fiktion, en hybrid eller dokumentär. Ingen tidigare erfarenhet av filmmanus krävs. Sedan tidigare är producenterna för projektet utvalda i form av Mattias Dimfeldt och Rebecca Sellergren, som kommer att ansvara för var sin berättelse från förberedelser till färdig film.

– Vi söker nya röster och vill gärna ha en mångfald av sökande. Alla som vill berätta något som kan bli film är intressanta för oss, berättar Anna Öst, projektledare för Nya berättelser för film i ett pressmeddelande.

Fram till den 15 oktober är det möjligt att skicka in sitt manus. Efter det följer urval, där producenterna är med och väljer efter att en jury sållat fram sex kandidater bland de inskickade bidragen.

Projektet finansieras av Svenska Filminstitutets krisstöd Talent to Watch – Nya röster, Regionsamverkan Sydsverige, och Region Halland; Resurscentrum för film i Halland och Kultur i Halland – Film.

Powered by Labrador CMS