VT:s expertpanel under VM i Qatar: Stevan Selakovic, Lilly Borgman och Rasmus Andersson.
VT:s expertpanel under VM i Qatar: Stevan Selakovic, Lilly Borgman och Rasmus Andersson.

VM-panelen: "En superskräll som talar emot all statistik"

Saudiarabien och Japan skakar toppnationerna Argentina och Tyskland, och domarna lägger till mer tid för avbrott. Här är VM-panelens tankar och åsikter efter en vecka med fotboll!

Publicerad Senast uppdaterad

Fotboll. VT:s expertpanel består av den tidigare fotbollsspelaren och nuvarande agenten Stevan Selakovic, kaptenen för Varbergs Bois damlag Lilly Borgman och Tvååkers IF:s Rasmus Andersson. Vi har ställt samma frågor till alla tre experter, och nedan följer deras tankar och svar.Kasper Schmeichel träffade sin blivande fru på en 7-Eleven

Vad är VM:s största skräll hittills?

Lilly Borgman:

– Det är ofta väldigt små marginaler som avgör i fotboll på den här nivån, så man ska inte dra för stora växlar efter första rundan. Men, det är klart, när Saudiarabien slår Argentina så är det en superskräll och talar emot all statistik. Kanada gör även en enormt offensiv och bra match mot Belgien som kanadensarna helt klart förtjänar att vinna, men förlorar på små marginaler. Där hängde skrällen i luften.

Stevan Selakovic:

– Att Saudiarabien skulle slå Argentina hade jag svårt att tro. När Argentina dessutom tar ledningen så tror man ju att segern är klar. Troligtvis samma tankar hos spelarna i Argentina och vips – skrällen är ett faktum.

Rasmus Andersson:

– De största skrällarna är ju givetvis Saudiarabien och Japan, men jag fastnade för två andra förvånande och roliga grejer kring mästerskapet. Dels att Kanada hade landets mest berömda astronaut vid sidlinjen under öppningsmatchen, och att Kasper Schmeichel träffade sin blivande fru på en 7-Eleven.Tycker att lagen jag tippade på imponerat bra

Har du omvärderat dina tips?

Stevan Selakovic:

– Haha nej, det kan jag inte göra. Tycker dessutom att lagen jag tippade på imponerat bra, tills Englands match mot USA. Då blev jag lite förbryllad, men med det sagt så tror jag på mina kandidater!

Rasmus Andersson:

– Nej, så kan man ju inte göra. Även fast varken Tyskland eller Uruguay direkt övertygade, får jag hålla fast vid lagen tillsammans med Brasilien. Tror inte heller att alltför mycket vikt ska läggas vid lagens första matcher. Får dock tillstå att både Frankrike och Spanien såg fina ut, men där var motståndet rejält svagt.

Lilly Borgman:

– Nej, det jag har inte. Brasilien, England och Belgien leder ju alla sina grupper efter första rundan. Belgien behöver lägga i en växel till och det tror jag de har. Brasilien hade ju lekstuga mot Serbien igår och visar vilken otrolig fotbollsnation de är.Det är svåra avvägningar

Domarna lägger till mer tid för alla avbrott, vad tycker du om det?

Stevan Selakovic:

– Jag har inga problem med det faktiskt. Tanken är väl att alla spelavbrott inte ska löna sig, och det uppskattas.

Lilly Borgman:

– Hur ofta ser du en fotbollsspelare som ligger under med ett mål ligga och åma sig med kramp i vaden i slutminuterna? Det händer inte! Däremot är det en ganska vanlig företeelse med kramp om man leder matchen och vill att tiden ska gå – ett skådespel åter igen. Ur det perspektivet är det bra att domaren lägger på tid. Men det är svåra avvägningar, det viktigaste är att det blir konsekvent från domarsidan så det blir lika för alla, framförallt i ett VM.

Rasmus Andersson:

– Tilläggstiden känns uppiggande, det är oftast kul när nya saker händer och tränare och spelare tvingas tänka om lite. Maskningen är ju ett bekymmer och att det uppmärksammas så här känns okej. Jag är dock tveksam till om det kommer bli lika extremt i Sverige. Eventuellt lite i början i Allsvenskan och Superettan men lägre i divisionerna än så kommer det sannolikt fortsätta som innan. Där känns det mest som att publik, domare och funktionärer tycker att de 90+3 minuter är mer än tillräckligt att uppleva och genomlida.

Powered by Labrador CMS