VT:s expertpanel under VM i Qatar: Stevan Selakovic, Lilly Borgman och Rasmus Andersson.
VT:s expertpanel under VM i Qatar: Stevan Selakovic, Lilly Borgman och Rasmus Andersson.

VM-panelen: "Vår tids största spelare"

Det börjar dra ihop sig. Ikväll spelas första semifinalen i årets fotbolls-VM. Ska Messi och Argentina äntligen få lyfta bucklan?

Publicerad

Fotboll. VT:s expertpanel består av den tidigare fotbollsspelaren och nuvarande agenten Stevan Selakovic, kaptenen för Varbergs Bois damlag Lilly Borgman och Tvååkers IF:s Rasmus Andersson. Vi har ställt samma frågor till alla tre experter, och nedan följer deras tankar och svar.


Marocko – såg du den komma och vad är din reaktion på det?

Stevan Selakovic:

– Nej, absolut inte. I ärlighetens namn hade jag dålig koll på dem som landslag. Jag sa dock tidigt att det alltid är någon nation som överraskar stort och det får man väl säga att Marocko gjort. Jag är själv mycket i Afrika och jobbar, så jag vet att där finns så mycket fotbollstalang, så har ju egentligen bara varit en tidsfråga. Kul!

Lilly Borgman:

– Först slår de ut Spanien och sen Portugal. Om Marocko slår ut Frankrike också så är det lite som om blixten slår ner tre gånger på samma ställe tre dagar i rad. Det hade varit en otrolig bedrift av Marocko. Väldigt roligt såklart om ett afrikanskt lag hade tagit sig till final, eftersom att det inte har hänt innan.

Rasmus Andersson:

– Det gjorde väl ingen, men det är bara att lyfta på hatten! De har skrivit historia och det piggar alltid upp. Det är ett gäng som spelar med hjärtat utanpå tröjan och är beredda på att göra allt som krävs för att vinna fotbollsmatcher. Sen är de faktiskt inte bara gnetiga och brötiga, utan löser faktiskt ganska många situationer på ett iögonfallande sätt. Ena delen av mig tycker det är kul med en "dark horse", samtidigt som den andra halvan vill se de största spelarna kvar i turneringen.


Var det rätt att bänka Ronaldo? Kan det varit det sista vi sett av honom i landslaget?

Rasmus Andersson:

– Innan har jag ju valt spåret att hetsa lite mot alla Liverpoolsupportrar, så nu är det dags att göra samma sak mot alla Unitedsympatisörer som knappt vill ta Ronaldos namn i sin mun. Jag tycker han skulle spelat hela tiden, varje minut och sekund. Hela hans existens byggs kring tillfällen som dessa, och därför borde han varit på plan. En egoist av sällan skådat slag som visat gång på gång tidigare att han är unik i de stora matcherna.

Stevan Selakovic:

– I åttondelsfinalen mot Schweiz så kan man ju inte säga annat än att det var rätt. Ersättaren gjorde ju tre mål och de vann matchen komfortabelt. På samma sätt kan man ju säga att det då var fel i kvartsfinalen, eftersom då trots allt förlorade. Ronaldo är trots sin ålder en kvalitetsspelare som under nästan två decennier visat sig vara bäst när det gäller. Kanske skulle han spelat efter en bänkning, då han säkerligen varit taggad och revanschsugen. Men, med det sagt, petar man en tremålsskytt. Svårt, men lutar åt att han borde startat. Jag tror inte det är det sista vi ser av honom. Jag tror han drivs av att vara störst och ha flest rekord. Det finns säkert något som ligger inom räckhåll så motiverar honom med att spela något år till.

Lilly Borgman:

– I ett VM måste man spela med de elva bästa och heta spelare som nationen kan hitta. För mig är det självklart att man bänkar vem som helst oavsett vem det är. Det måste vara formen och kvaliteten som avgör vem som ska spela. Ronaldo är uppenbarligen inte i form och då ska han sitta på bänken. Men det är såklart ett tråkigt avslut på hans landslagskarriär om det nu var hans sista mästerskap. Han får träna lite mer hemjobb helt enkelt.


Är det dags för Messi att få sitt VM-guld nu?

Lilly Borgman:

– Ja, nu har Messi verkligen chansen att sätta pricken över i:et på en otrolig karriär. Dock tror jag Mbappé är väldigt sugen på att sätta stopp för det. Frankrike har spelat lite smartare denna turneringen, så vi får se vem som drar det längsta strået.

Rasmus Andersson:

– Det vore väl fint, va? Den under min livstid, (efter Harry Kane) bästa spelaren förtjänar sannerligen det stora guldet. Det är också kul att se sättet han spelar på i turneringen, det glöder i ögonen på ett sätt som man inte direkt vant sig vid de senaste åren. Så jag hoppas på det även om Argentina överlag inte har har samlat på sig massa guldstjärnor i gott uppförande under turneringens gång. Å andra sidan vinner man ju inga guldpengar på det. Förutom Gefle 2013 som fick kvala till Europa League tack vare fair play då.

Stevan Selakovic:

– Som jag sa förra veckan, så hoppas jag verkligen det. Han är vår tids största spelare och det när nog först när han lagt av som vi fullt ut kommer inse hur bra han faktiskt är/har varit. Jag tycker han förtjänar en VM-titel till prisskåpet också. Jag har som tidigare sagt lite Maradona 86-vibbar på Messi och Argentina nu och hoppas att det fortsätter!

Powered by Labrador CMS