Tävlingssäsongen drar igång i februari för Bois med cupmatch mot bland annat AIK.
Tävlingssäsongen drar igång i februari för Bois med cupmatch mot bland annat AIK.

Cupmotståndet klart för Bois

Efter att ha kvalat sig kvar i Allsvenskan är nu även Bois lottade i Svenska cupen, där AIK, Västerås och Östersund väntar.

Publicerad Senast uppdaterad

Fotboll. Cupen spelas i mitten av februari och början av mars. Att få tävlingsmatcher i slutet på försäsongen brukar hyllas av spelare och tränare, och motståndet i gruppen blir bra värdemätare för Bois, enligt manager Persson.

– En bra grupp med bra matcher rakt igenom och vi hoppas vi kan få till en gruppfinal mot AIK i sista matchen, säger han till Bois hemsida.

ÖFK:s elitlicens en brassklapp

En liten brassklapp väntar om det är så att Östersund inte klarar elitlicensen och försätts i konkurs. Föreningen behöver få in dryga tio miljoner på en vecka enligt klubben. I Superettan är det Sandvikens IF som får ÖFK:s plats och i cupen gäller samma princip, enligt tävlingskonsulent Pierre Blomqvist på Svenska fotbollförbundet.

– Skulle det vara så att Östersund hamnar i konkurs kommer platsen att tillsättas av bästa förlorande kvallag i omgång två, den sista inför gruppspelet. I nuläget har vi dock ännu inte räknat på vilket lag det handlar om, säger Pierre Blomqvist.

Gruppspelet startar den 18 februari och slutspelets kvartsfinaler spelas från den 11 mars med final 18 maj. Malmö FF är regerande cupsegrare.

Svenska Cupens grupper (herrar)

Grupp 1

Häcken, Halmstad, Jönköpings Södra, FC Trollhättan

Grupp 2

Djurgården, Brommapojkarna, Landskrona, Örebro

Grupp 3

Hammarby, Gif Sundsvall, Brage, Norrby

Grupp 4

Kalmar, Helsingborg, Onsala, Trelleborg

Grupp 5

AIK, Varberg, Östersund, Västerås

Grupp 6

Malmö FF, Degerfors, IFK Luleå, Skövde

Grupp 7

IFK Göteborg, IFK Norrköping, Utsikten, Gais

Grupp 8

Mjällby, Sirius, Dalkurd, Oskarshamn

Powered by Labrador CMS