Språng: "Tror att varbergarna uppskattar det"

På kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott beslutades att föreslå namnbytet som meddelats av Sparbanksstiftelsen – tillbaka till klassiska "Påskbergsvallen".

Publicerad Senast uppdaterad

Varberg. Idag meddelade Sparbanksstiftelsen att de avser att gå tillbaka till det etablerade namnet Påskbergsvallen med sitt kommande sponsoravtal för fotbollsarenan i Varberg. Därmed väljer stiftelsen att gå mot strömmen för landets arenor, som generellt är namngivna efter företagen som sponsrar.

– Beskedet som kom från Sparbanksstiftelsen ser vi väldigt positivt på, att de vill främja föreningslivet. Det är nog få företag som väljer att teckna ett sponsoravtal utan att sätta sitt eget namn på arenan, där den nya läktaren i stället kommer att namnges av stiftelsen. Det har varit goda dialoger och man har kommit fram till ett bra förslag, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Lena Språng.

Hur ser du på att de går emot strömmen med företagsnamn på arenor i landet?

– Jag tycker att det är positivt, särskilt nu när Påskbergsvallen snart fyller 100 år och jag skulle tro att varbergarna uppskattar det. Namnsponsring av arenor är ett sätt att få ihop ekonomin, och för föreningslivet och primärkommunen är det ganska mycket som de pengarna i budgeten ska räcka till. Detta möjliggör en bredd för idrotten, säger Språng.

Vad kommer det betyda att gå tillbaka till det gamla namnet för invånare och kommun? Kan det bli rörigt?

– I folkmun heter det fortfarande ”Vallen”. Det kanske helt enkelt blir lättare att gå tillbaka till det gamla namnet, när det är så etablerat.

Nästa steg i processen är att ta fram och teckna ett sponsringsavtal inför nästa säsong, då det nuvarande avtalet med Varberg Energi löper ut vid årsskiftet.

– Vi kommer att behandla detta i kultur och fritidsnämnden den 27 oktober. Sedan tas det vidare för slutgiltigt beslut i kommunstyrelsen i november, då kommunstyrelsen råder över namnen på stadens arenor, avslutar Språng.

Powered by Labrador CMS