Ritningar till Bois nya klubbhus -fasad åt öster
Ritningar till Bois nya klubbhus -fasad åt öster

Varbergs Bois vill bygga nytt klubbhus på Vallen

Varbergs Bois ansöker om att bygga nytt klubbhus på Påskbergsvallen. Föreningen bekostar bygget själva.

Publicerad Senast uppdaterad

Fotboll. Varbergs Bois har kanske Allsvenskans sämsta faciliteter när det handlar om omklädningsrum och gym. Det ska ändras nu.

Varbergs Bois FC har ansökt om att få bygga en ny klubblokal på gräsplätten norr om B-plan. Klubben har pengar i kassan och behöver alltså inte belasta föreningen med banklån.

Lars Karlsson, ordförande i Varbergs Bois FC:

– Det är ingen hemlighet att vi är i ett skriande behov av en träningsanläggning. Vi har framfört det till Varbergs kommun. De förstod vårt behov.

- Det ska innehålla omklädningsrum, med massagerum. Det kommer att finnas en köksdel och kontor på andra våning samt konferensdel. Det är för att seniorerna ska få nånstans att vara. De sitter nu rehabar i korridoren. Vi kan inte leva under de förhållandena om vi tror att vi ska fortsätta utvecklas som förening i framtiden. Ska vi vara konkurrenskraftiga måste vi ha en anläggning i toppklass.

I det sydvästra hörnet, bredvid nuvarande vaktmästeriets baracker. Där planeras bygget.
I det sydvästra hörnet, bredvid nuvarande vaktmästeriets baracker. Där planeras bygget.

Ytan blir 480 kvadrat i två plan.

Hur påverkar tabelläget de här planerna?

– Ja, det vänder upp och ner på tabellen. Vi kommer att bli bäst nu när vi gör detta. Det här kommer att lyfta Varbergs Bois som förening. Det här är till seniorerna. Se kommer självklart gymmet att kunnas ta del av andra, det ska inte bara stå och titta. Men hur har vi inga exakta planer på. Seniorerna använder det på dagtid.

Hela projektet beräknas kosta 3,5-4 miljoner.

– Själva byggnaden är inte villa – en enkel byggnad med fyra väggar. Vi bygger inga skrymslen och vrår. Den är enkel i sig.

Och det blir inga lån.

– Nej, vi ska använda de pengarna vi har. Det kommer att bli ett värde i sig. Det är på kommunens mark så vi skriver ett arrendeavtal. Allting är inte klappat och klart. Nu ska vi få godkännande. Men vi har haft en dialog med kommunen och är överens. Som jag förstår återstår formaliteter. De har verkligen bjudit till allt vad de kan från sin sida.

Funkar allt smidigt så startar bygget i höst och är klart till jul – lagom till nästa försäsong startar.

Powered by Labrador CMS