Lovisa Svensson på Actic Hajen har märkt av det klassiska träningstrycket efter nyår.
Lovisa Svensson på Actic Hajen har märkt av det klassiska träningstrycket efter nyår.

Klassiskt nyårstryck på Varbergs gym

Med det nya året följer också traditionsenligt löften om att börja träna mer, äta bättre och mindre söta saker – 2023 är ingen skillnad.

Publicerad

Varberg. På Actic i Varberg märks den klassiska januari-ökningen av i försäljningen av gymkort.

– Det är något fenomen, med högtrycket som kommer varje år efter nyår. Det är dock inte alltid att de som tecknar dessa medlemskap håller i träningen så länge, många brukar droppa av efter någon månad eller två, säger Lovisa Svensson på Actic Hajen.

Många gör misstaget att gå in lite för hårt från början, och orkar sedan inte att hålla i samma nivå över längre tid. Där rekommenderar Lovisa Svensson att istället börja lite försiktigt och trappa upp – det är också då man ser en utveckling i träningen.

– Sen är det många kanske som drar sig för att faktiskt ta hjälp, men både vi i receptionen och våra personliga tränare kan bidra med bra verktyg för att nå en utveckling och ta steg framåt, säger Lovisa Svensson.

Skulle styrketräning inte vara det man helst vill träna erbjuds även gruppträning, konditionsträning, yoga och dans i lokalerna. Att få upp pulsen ett par gånger i veckan under kortare tid är bättre än att köra ett långpass, som man då kanske bara orkar med en gång.

– All träning är bra träning. Vågar man testa sig fram tror jag man hittar det som passar en själv bäst.

Hur tar ni hand om de som är nybörjare?

– Först kan man provträna en vecka för en liten slant. Vi har ett brett utbud och flertalet olika medlemskap att välja på där man kan träna både tidig morgon och sen kväll.

Hur brukar du träna själv?

– Jag styrketränar helst, men tycker även om att varva med kondition.

Powered by Labrador CMS