Warberg IC startar innebandy för seniorer

Som ett led i att bygga en bättre folkhälsa startar Warberg IC upp gå-innebandy för personer över 60 år.

Publicerad Senast uppdaterad

Innebandy. Gåfotboll har haft en stark uppgång de senaste åren och blivit en viktig del för de som vill fortsätta att spela fotboll när de blivit äldre. Spelplanen är mindre, och att springa eller nicka är inte tillåtet. Innebandyn följer nu efter med gå-varianten för 60-plussare – som faktiskt är äldre än sporten själv som startade i Sverige på slutet av 60-talet.

Syftet är att nå nya målgrupper och bidra till en ökad folkhälsa genom fysisk aktivitet och en del av idrottsrörelsens satsning kring en positiv social samvaro för äldre.

– Som en del i vårt hållbarhetsarbete och att utveckla vår verksamhet vill vi på ett ännu bättre sätt bidra till att öka folkhälsan för invånare i Varbergs kommun. Det gör vi genom det vi är bra på nämligen idrott och innebandy, som i grunden handlar om fysisk aktivitet. Lägg därtill alla positiva effekter som idrottsverksamheten har kopplat till social samvaro och gemenskap, berättar klubbchef Emil Risberg på Warbergs hemsida.

Andreas Burman, tränare i Warberg IC:s damlag, kommer att hålla i passen för seniorerna.
Andreas Burman, tränare i Warberg IC:s damlag, kommer att hålla i passen för seniorerna.

I Sparbanken Wictory Center kommer det en gång i veckan bjudas in till träningen, som består av en timmes spel och en timmes social samvaro genom en fikastund. Ansvarig tränare för gruppen kommer att vara ingen mindre än damernas A-lagstränare Andreas Burman, så de som besöker passen kommer att kunna ta del av innebandykunskaper på absolut högsta nivå.

– Det ska bli jättekul och inspirerande att få vara med och ansvara för den här satsningen. En viktig insats för att främja folkhälsan och att motverka ensamhet hos vår äldre generation, säger Andreas.

Projektet finansieras delvis av bidrag från Svenska Innebandyförbundet och klubben hoppas också att det kan leda till att fler engagerar sig i föreningen och får ett utbyte mellan klubb och individ i olika former.

Powered by Labrador CMS