Ägaren Jonas Schröder har bestämt sig för att sluta med Getteröbåtarna. Han hoppas nu att någon annan kan tänka sig att ta över rörelsen.
Ägaren Jonas Schröder har bestämt sig för att sluta med Getteröbåtarna. Han hoppas nu att någon annan kan tänka sig att ta över rörelsen.

Getteröbåtarna kan läggas ned

Efter 20 år vill ägaren Jonas Schröder ägna sig åt annat.

Publicerad Senast uppdaterad

En institution i Varbergs sommarliv kan vara på väg att gå i graven. Ägaren Jonas Schröder har nämligen bestämt sig för att sluta köra Getteröbåtarna efter den här säsongen.

– Det kan förstås hända att jag ångrar mig, men nu har jag fattat det här beslutet och det känns rätt. Jag har en familj som nog kommer att bli väldigt glad att få träffa mig mer under somrarna, säger Schröder till Varbergs Tidning.

Jonas Schröder har kört Getteröbåtarna i 20 års tid, efter att ha tagit över verksamheten efter sin pappa.

– Under de senaste åren har jag känt att det kanske börjar bli dags att göra någonting annat. Jag har aldrig tröttnat på att köra båtarna, Varberg är fantastiskt vackert och varje dag är unik. Men man är också väldigt uppbunden under sommarmånaderna, konstaterar Schröder.

Hans beslut om att lägga ned verksamheten har mött starka reaktioner i bekantskapskretsen.

– Det plingar hela tiden i telefonen och jag har nog aldrig fått så många reaktioner i sociala medier som nu. Jag förstår först nu att detta är ganska stort. Man lever i sin bubbla och tycker inte att det man håller på med är någonting särskilt, men det förstår jag ju nu, säger Schröder.

Han hoppas att någon annan kan tänka sig att ta över verksamheten.

– Jag har inte annonserat ut någon försäljning eller så, utan började med att gå ut i sociala medier. Om jag inte får sålt båtarna så kanske jag använder dem till någon annan typ av verksamhet.

Schröder tänker sig nämligen någon form av verksamhet till sjöss även i framtiden, men då på ett annat sätt.

– Det får vara någonting där jag kan styra mer över tiden själv. Typ sälsafari eller beställningsturer till Skrivareklippan.

Schröder är snart på väg att bli morfar för andra gången och ser fram emot att kunna ägna mer tid åt privatlivet. Han kommer även att fortsätta med sin firma där jobbar i hamnen med att förtöja lastfartyg.

Getteröbåtarna har varit en populär men mycket väderberoende verksamhet, konstaterar han.

– Den här sommaren har inte varit den bästa, det har den inte.

Powered by Labrador CMS