Lisa Miskovsky är en av artisterna som kommer till visfestivalen på Getterön.
Lisa Miskovsky är en av artisterna som kommer till visfestivalen på Getterön.

Ny visfestival till Varberg

Uno Svenningsson, Lisa Miskovsky och Sofia Karlsson är några av artisterna.

Publicerad

Varberg. Den laddade musiksommaren i Varberg får en storstilad avslutning - på Getteröns femte vik.
Den 19 augusti är det premiär för en ny visfestival. Det är en dröm som går i uppfyllelse för Anders Westin som är en av festivalgeneralerna.

– Jag promenerar ofta på ön och njuter av hav, stränder och naturen därute och har tänkt en hel del under mina snart 30 år i Varberg att få göra något folkligt evenemang där.
Av en slump träffade han på Dennis Bengtsson som är ordförande i DHR Västervåg och började på att utveckla sin gemensamma dröm om en familjevänlig visfestival på Getterön.

– Efter vi bestämt oss att försöka få till detta, ringde jag min vän Tomas Lingman, en man som har stor erfarenhet av större evenemang inom sport och nöje. Han kom ner ett par dagar till Varberg och gillade idén.

Vvisfestivalen kommer att ha ett lite extra fokus på kvinnliga artister: Lisa Miskovsky, Sofia Karlsson, Sara Zacharias (dotter till Ted Gärdestad) samt Varbergsartisterna Sara ”Löfgren” Widgren med dottern Leia Widgren-Bjarkadotter och Jenny Almsenius är bokade inför kvällen. Dessutom spelar även Uno Svenningsson och duon Dimpker Brothers med Adam och Martin Dimpker.

Visfestivalen kommer att arrangeras vid fotbollsplanen alldeles nära DHR Västervågs Vandrarhem.

Powered by Labrador CMS