De är rökeriets nya ägare på Getterön

Getteröns fisk och rökeri får nya ägare.
– Man kommer garanterat att känna igen sig, lovar Ingo Martinsson.

Publicerad

Getterön. – Jag tycker det är skitkul att laga mat. Jag sökte till Mästerkocken 2018 och kom igenom två jurys innan det tog stopp. På Getteröns fisk och rökeri finns en uteservering och man kan göra vad som helst, säger Ingo Martinsson som kommer att äga och driva verksamheten med hjälp av sin fru Marie.

I tisdags började de ta över verksamheten och den 1 april ska hela överlämningen vara färdig. Ingo Martinsson är fri att laga all mat han drömt om.

Några större förändringar kommer han dock inte att göra och fokus är fortfarande den rökta fisken.

– Vi ska driva det på samma sätt som det brukar vara, det är mysigt. Sedan kanske vi tillsätter någon maträtt. Och vi kanske ska göra ett lite annat serveringsupplägg med lite självservering, funderar han.

Paret Martinsson har en lång historia på Getterön och har fritidshus där sedan 2014.

– Vi har handlat jättemånga gånger på rökeriet. Det är mysigt att komma in där med alla gamla bilder från Getterön på väggarna. Det är så gemytlig stämning. Vid årsskiftet fick vi nys om att det var till salu och blev jätteintresserade, säger Ingo Martinsson.

Precis som förut kommer rökeriet att ha öppet i olika säsonger. På sommaren, runt jul, till påsk… Totalt är det ett halvår av jobb och ett halvår av tid att göra annat. Perfekt, tycker Ingo Martinsson.

– När man är 60 plus vill man ha mer fritid och samtidigt jobba. Här får jag göra något eget och jobba med ett av mina stora intressen, säger han.

– Samtidigt är det ett väldigt ansvar att förvalta det här. Vi har fått 240 likes och 50 kommentarer på Facebook när vi skrev att vi tar över. Det är ett ansvar att göra det här bra.

Powered by Labrador CMS