Banarbete gör att alla tåg ersätts av buss under några dagar nästa vecka.
Banarbete gör att alla tåg ersätts av buss under några dagar nästa vecka.

Tågstopp mellan Halmstad och Göteborg: Så påverkas din resa

Den 6-8 oktober är alla tåg inställda mellan Halmstad och Göteborg.

Publicerad Senast uppdaterad

Tågstoppet börjar redan den 5 oktober, med ett inställt tåg från Halmstad mot Göteborg klockan 22:56 och ett från Göteborg mot Halmstad klockan 23:40. Sedan pågår det hela fredag, lördag och söndag.

Alla avgångar mellan Halmstad och Göteborg kommer att ersättas av bussar, men eftersom det inte går att få fram tillräckligt många bussar finns stora risker att det blir trångt och att alla inte kommer att få sittplats.

– Vi har en vädjan om att de som har möjlighet att jobba hemifrån på fredagen och välja annat resesätt på helgen gör det, säger Peter Gyllander, avdelningschef på Hallandstrafiken.

Att bussarna går långsammare än tågen kommer också att få konsekvenser för den som har tider att passa.

– Ta till rejält med marginal om du har anslutningar med exempelvis flyg från Köpenhamn, säger Peter Gyllander.

Tågstoppet påverkar också dem som ska resa till och från Varberg med Viskadalsbanan. För de resenärerna är det buss som gäller mellan Varberg och Veddige. I Veddige väntar tåget för vidare färd i riktning mot Borås.

Alla ersättningsbussar kommer att gå ifrån Magasinsgatan i Varberg. Från tågstationen kommer blå linjer att dras, som det går att följa till ersättningsbussen.

Ingen trafik påverkas på måndagen.

Orsaken till tågstoppet är banarbeten. Vid Varbergstunneln pågår spår-, växel- och markarbete och mellan Halmstad och Varberg passar Trafikverket på att utföra elsäkerhetsarbeten.

Powered by Labrador CMS