Hasse Karlsson och HK Varberg är redo inför helgens seriepremiär.
Hasse Karlsson och HK Varberg är redo inför helgens seriepremiär.

Kungälv väntar i seriepremiär för HK Varberg: "Vi har bra koll på dem"

Efter en relativt lyckad cupsejour är det dags för HK Varberg att gå in i seriespel i helgen, när Kungälv väntar i Arena Varberg.

Publicerad

HANDBOLL När HK Varberg summerar försäsongen kan man lägga ett relativt lyckat cupspel bakom sig, med vinst mot både Aranäs och Drott – men dock med en rejält tung förlust mot Kristianstad i Idrottshallen. I den första halvleken hängde de grönvita med bra i elitserielagets tempo, men andra halvleken resulterade i öppna spjäll i Varbergs försvarsspel, när man helt enkelt inte orkade att hålla emot.

Planen för resterande del av försäsongen var att spela träningsmatcher mot Torslanda och Karlskrona, men bägge blev inställda efter både sjukdomar och skador hos motståndarna.

– Det gjorde inte så mycket, vi hade sjukdomar vi också och kunde träna på ganska bra med övriga delar av gruppen, säger tränare Hasse Karlsson.

Efter en lång försäsong går spelarna i Varberg nu bara och väntar på att få sätta i gång seriespelet, och på lördag väntar Kungälv på hemmaplan i Arena Varberg. Att man inte spelat match på dryga tre veckor är inget som oroar Hasse Karlsson.

– Nej, absolut inte. Det har varit riktigt bra nivå på träningarna, så det ger minst lika mycket. Det är väl mer känslan att dra på sig matchtröjan. Men jag tror inte att det kommer att få en negativ inverkan på laget, säger Karlsson.

Förutom skador på Elliot Sjölin och André Kelloniemi är det en komplett trupp som tränare Karlsson har att välja och vraka från i mötet med Kungälv, som är ett lag som Varberg har stångats med flera gånger tidigare.

– De var med och kvalade förra året och vi lyckades att besegra dem på hemmaplan. Det är två lag som vill vara med och kriga där uppe i toppen, men det känns som att vi har bra koll på dem och en god känsla inför matchen.

Kungälv har inför säsongen fått in Tobias Johansson, med dryga 15 säsonger i handbollens högstaliga. Även Hannes Rydbo, med förflutet i Varberg, höjer tränare Karlsson ett varningens finger för.

– Deras förstasexa håller väldigt hög nivå. Jag tror och hoppas att vi på vår hemmaplan ska kunna avgöra och vi går in med fullt fokus till matchen, som med all säkerhet kommer att bli jämn.

Er offensiv har sett väldigt bra ut i cupen, men bakåt har det inte varit lika stabilt. Hur ska ni få bukt på det i serien?

– Vi har jobbat en hel del med försvarsspelet. När vi har ett så pass bra anfallsspel skulle det göra oss väldigt gott att få till ett bra försvar, då skulle vi bli väldigt svårstoppade. Vi har många alternativ på spelare att laborera med, men det är också viktigt att kunna känna en trygghet med kompisen man har bredvid sig i försvarsspelet. Vi har jobbat med det, och är väl förberedda.

Under cupspelet har också försvarsspelaren längst bak, målvakten, varit under rotation där Carl Aronius och ”Abdi” Alayyan konkurrerar om förstaplatsen och bägge två bjudit på fina prestationer i cupen.

Vem ligger närmast?

– Det är väldigt öppet och kommer nog bara vara magkänslan som avgör. Sen ibland så är det lätt att förstora upp vem som börjar, det är bara att byta, precis som utespelarna. Vi har två bra målvakter som kan spela, och så kommer det säkerligen också bli.

På lördag klockan 15 drar HK Varbergs säsong i Handbollsallsvenskan igång i Arena Varberg.

Powered by Labrador CMS