Trots två vunna matcher – HK Varberg tar sig inte vidare i cupen

Efter två fina segrar både mot Handbollsligans HK Aranäs på hemmaplan och mot Drott i Halmstad lyckas inte Varbergs handbollsklubb att ta sig vidare i cupspelet.

Publicerad Senast uppdaterad

HANDBOLL Det var fina prestationer som HK Varberg bjöd på i Svenska Cupen, framförallt med den inledande segern mot antagonisten HK Aranäs i derbyt på hemmaplan där man vann med 32-27. I den andra matchen mot ännu ett lag från den högre divisionen i Handbollsligan, IFK Kristianstad, blev gästerna ett nummer för stora och det blev en klar seger för skåningarna med 28-42.

Allt låg i händerna på Drott till den sista omgången, där grannarna från Halmstad behövde vinna, eller åtminstone spela oavgjort för att Varberg skulle lyckas att ta sig vidare i turneringen. Tyvärr för Varbergs del så tog Aranäs en betryggande seger med 41-25, och cupäventyret är över för denna gång, då man slutar på en tredjeplats i tabellen, dock enbart besegrade på målskillnad av Aranäs.

– Som helhet är vi nöjda med upptakten av tävlingssäsongen. Vi har vunnit två matcher i Svenska Cupen, och skulle vi inte gå vidare på det så är det inte fy skam, sa Varbergs tränare Hasse Karlsson tidigare under förra helgen i intervjun efter matchen mot Drott till VTnu.

Nu väntar istället två träningmatcher för laget. De spelas mot Torslanda den 3 september samt IFK Karlskrona den 10 september, bägge matcherna på hemmaplan i Idrottshallen.

Powered by Labrador CMS