Hasse Karlsson är nöjd med säsongsinledningen från sitt lag.
Hasse Karlsson är nöjd med säsongsinledningen från sitt lag.

HK Varberg tog andra segern i Svenska Cupen – nu hänger det på Drott

HK Varbergs cupäventyr denna säsong har till största del varit mycket lyckad – minus andra halvleken mot Kristanstad. På måndagskvällen tog laget en viktig seger mot Drott för att ta sig till slutspelet i turneringen.

Publicerad

HANDBOLL Hallandsderbyt mot Drott från Halmstad slutade 30-35 till bortalaget Varberg som för tillfället placerar sig på en andraplats i cuptabellen. Tränare Hasse Karlsson var nöjd efter matchen mot sitt gamla lag.

– Viktigt att vinna. Vi hade väl önskat att kunna göra några mål till, men anfallsspelet var i det stora hela bra. Bakåt fick vi däremot inte till det tillräckligt när Drott spelade sju mot sex större delen av matchen.

Vad utmärker sig i dagens möte med Drott?

– Vi spelar också anfallsspel med sju mot sex i första halvlek, där vi kommer till väldigt många lägen och har bra avslut. Presentationen bakåt var däremot bristfällig. Det är alltid lurigt att möta sju anfallsspelare, det blir långa anfall och de lyckades att få dit många mål på det.

Nu blir det att hoppas på just Drott i nästa match?

– Ja, precis! Kryss räcker ju, men det ska vi väl inte ha för stora förhoppningar på. Man ska aldrig säga aldrig, Svenska Cupen har haft en del skrällar. I handboll vet man aldrig.

Om du snabbt summerar er cupsejour hittills, hur låter det då?

– Vi kom väldigt bra in i det mot Aranäs, slog ett ligalag och spelade väldigt bra handboll. Även första halvlek mot Kristianstad är jättebra, men vi tappar tyvärr i andra halvlek. Idag var det svårt att mobilisera alla krafter, men som helhet är vi nöjda med upptakten av tävlingssäsongen. Vi har vunnit två matcher i Svenska Cupen, och skulle vi inte gå vidare på det så är det inte fy skam.

På söndag möts Aranäs och Drott i Kungsbacka, och tappar Aranäs poäng i den matchen är Varberg vidare till slutspel.

Powered by Labrador CMS