Video: HK Varberg föll tungt i Svenska Cupens andra omgång

När förra årets semifinalister i Handbollsligan i form av IFK Kristianstad kom till Varberg för möte i Svenska Cupen, blev det tydligt att skåningarna håller till lite högre upp i seriesystemet. Men det var Varberg som tog ledningen i matchen och höll den under lång tid med fint handbollsspel.

Publicerad Senast uppdaterad

HANDBOLL På förhand såg det ut att bli en svår nöt att knäcka när Varberg skulle matcha framgångsrika IFK Kristianstad från Handbollsligan, tabelltrea och i semifinal förra säsongen i Svenska Cupens andra omgång. Hemmalaget hade i den första gruppspelsmatchen tagit en fin och något överraskande seger mot Aranäs med 32-27.

Det skulle även börja bra i mötet med skåningarna där Varberg tog ledningen efter två mål på shoot-out – en ledning de behöll långt in i första halvlek innan Kristianstad kom ikapp efter 25 spelade minuter.

I den andra halvleken var det dock tuffare och Kristianstad visade varför de håller till en pinne högre i seriesystemet. Efter 48 spelade minuter hade skåningarna tagit en sjumålsledning i matchen och Varberg orkade helt enkelt inte längre att hänga med när gästerna gasade på och när slutsignalen ljöd stod de odiskutabla sifforna 28-42 på tavlan.

I nästa match väntar hallandsderby när Varberg tar en kortare tripp till Halmstad för att möta Drott i den sista gruppspelsmatchen. Vinner man den har laget goda chanser att ta sig vidare i turneringen.

Powered by Labrador CMS