Elliot Sjölin - tillbaka igen,
Elliot Sjölin - tillbaka igen,

Elliots återkomst - enda glädjen i HKV efter seriefinalen

HK Varbergs egenskaper från säsongsinledningen var osynliga i seriefinalen under onsdagen. Men publiken svek inte.

Handboll. HK Varberg fick inget att stämma i onsdagskvällens seriefinal i Allsvenskan. Första serieförlusten kom i seriefinalen mot OV Helsingborg. Skåningarna åkte hem efter en bekväm resa i Arena Varberg med 32-22.


Det är nästan exakt två år sedan Elliot Sjölin fick spela en match i Allsvenskan. 20 november 2021. Sedan dess har 19-åringen fått vänta och vänta på att helt knä.

- Ett riktigt råämne, säger Christer Karlsson som nyligen erbjöd en plats i truppen efter några träningar som verkligen visat vad grabben vill med sin handboll.

Knäproblemet har löst sig. Sista 14 fick Elliot SJölin dessutom speltid och fixade tre mål.

- Jättetråkigt att förlora men det är fantastiskt kul att vara tillbaka. Det betyder mycket att få vara tillbaka på handbollsplanen igen. 


Hur har resan varit under frånvaron?

- Jag har ju varit borta nästan hela tiden sedan jag skrev på. kontrakt. Men jag har kämpat mig igenom det och två knäoperationer. 
Känner du dig lika stark nu som innan skadorna förstörde?

- Känner mig starkare! 


Blir man inte hämmad?

- Lite psykiskt ibland men det börjar försvinna ju fler träningar och matcher jag gör. Jag gillar "CK", en fantastisk tränare och bra människa. Mina lagkamrater är mina bästa kompisar.


Christer "CK" Karlsson fick inte uppleva det vi sett tidigare i höst: Jobbet för varandra och beslutsamheten. Det offensiva från nio meter körde fast från början. Kantspel existerade inte.
- Vi har varit bra länge nu. Idag måste vi ge att OV är bra, men vi underpresterar också. Då har vi ingen chans.  Vi måste fejsa det och kan inte komma med en massa undanflykter. Idag blev det en massa oprovocerade tekniska fel. Vi tar inte fajten riktigt. 

Totalt kom 850 till arenan. Det är en fördubbling jämfört med publiksnittet. På söndag väntar Anderstorp - HK Varberg.


HK Varberg - OV Helsingborg 22-32 (10-14)
Filip Berentsen 6, Elliot Sjölin 3, Jonathan Lind 3, Linus Eriksson 3, Linus Lindberg 3, Johan Szybanow 2, Axel Skoog, Filip Andersson Moberg.

Powered by Labrador CMS