Varberg tog med sig alla poäng i inledningsmatchen i Svenska Cupen.
Varberg tog med sig alla poäng i inledningsmatchen i Svenska Cupen.

Just nu: Varberg vinner hallandsderbyt i Svenska Cupen

HK Varberg tar på lördagseftermiddagen en skön seger mot antagonisten HK Aranäs i laget första match i Svenska Cupen. Siffrorna blev tillslut 32-27 efter att hemmalaget haft ledningen i princip hela matchen.

Publicerad Senast uppdaterad

HANDBOLL Under lördagseftermiddagen inledde HK Varberg årets Svenska Cupen-sejour med ett hett derby i Arena Varberg mot HK Aranäs från Kungsbacka.

Matchen inleddes med tre "shoot-outs", som tilldelas klubben som ligger ett steg lägre i seriesystemet – i detta fall Varberg. Alla tre gick i mål, via Daniel Lindroos, Johan Szybanow och Linus Lindberg. Ledningen behölls hela vägen till halvtid, där resultatet skrevs till 17-13. Detta efter en hård kamp lagen emellan som resulterade i hela åtta utvisningar och sju straffmål.

Det tuffa spelet pågick under hela matchen, och resulterade tillslut i tre röda kort, två till Varberg och ett till Aranäs. Det grönvita hemmalaget behöll greppet om ledningen även i den andra halvleken, med enbart korta perioder av oavgjort resultat. Carl Aronius i hemmamålet hade en riktigt bra dag mellan stolparna och var högst bidragande till att stoppa flertalet av anfallen så att Aranäs aldrig lyckades att hinna ifatt.

Slutresultatet blev 32-27, och firades rejält av hemmaspelarna – en viktig tvåpoängare i cupen som fortsätter på onsdag där Varberg tar emot IFK Kristianstad i Idrottshallen.

Powered by Labrador CMS