Göteborgsföretag ska leverera mat till Varbergs äldre – Veddige blir först ut

Det blir fortsättningsvis företaget Citybutikerna i Göteborg som kommer att leverera mat till Varbergs äldre.

Publicerad Senast uppdaterad

Varbergs kommun. Som Varbergs Tidning tidigare har berättat så förbereder kommunen en större förändring gällande hur mat och dagligvaror ska levereras till de äldre inom hemtjänsten. Tanken är att matbeställningarna ska ske digitalt och att leveranserna ska skötas av ett privat företag.

Denna verksamhet har nu upphandlats, och det står klart att blir företaget Citybutikerna i Göteborg som kommer att sköta verksamheten. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Övergången kommer att påbörjas i slutet av januari, skriver Varbergs kommun i ett pressmeddelande. Först ut blir hemtjänsten i Veddige, och sedan kommer verksamheten att rullas ut stegvis och vara helt på plats till den 13 mars.

Förändringen innebär att hemtjänstpersonal inte längre kommer att göra inköp i butik åt de äldre, i stället kommer de hem till hemtjänsttagaren och gör inköpet på Citybutikernas webbsajt. Citybutikernas chaufförer levererar sedan hem maten till hemtjänsttagaren på en överenskommen dag och hjälper vid behov till med att packa in varorna, skriver kommunen i sitt pressmeddelande.

”Det finns många fördelar med det här nya arbetssättet. Utöver att det blir en ökad delaktighet för hemtjänsttagarna så minskar det också stressen för personalen. Den utbildade vård- och omsorgspersonalen får mer tid till att utföra vård och omsorgsuppgifter. Under sommaren och vissa perioder kan det till exempel bli långa köer både i trafiken och i affären, så att handla digitalt kommer att underlätta mycket”, säger kommunens projektledare Jonette Loostam i pressmeddelandet.

Powered by Labrador CMS