Katarina Andersson öppnar inom kort butiken ''plåthuset i Limabacka.
Katarina Andersson öppnar inom kort butiken ''plåthuset i Limabacka.

Hon öppnar butik i Limabacka

Katarina Andersson startar Plåthuset och flyttar in i Värö Els gamla lokaler.

Publicerad

Limabacka får inom kort en ny butik när Plåthuset flyttar in i Värö Els gamla lokaler bakom brandstationen på Virkesvägen. Bakom satsningen står förskolläraren Katarina Andersson, som nu förverkligar en personlig dröm.

– Jag har drömt om att ha en liten loppisbutik i alla år och alltid tyckt att det är roligt att gå på loppisar själv. Lokalerna tillhör min mans skyltfirma. De har varit uthyrda till olika företag sedan Värö El stängde, men nu blev de lediga och då tänkte vi att nu är det dags, berättar Katarina Andersson för Varbergs Tidning.

Men att kalla det nystartade Plåthuset för en loppis är inte riktigt rättvisande. Katarina Andersson kommer att både köpa in nytt och ta in begagnat – men med urskiljning.

– Det blir både nytt och återbruk. Jag kommer att ta in det som jag tycker är fint och som går att sälja, säger hon.

Plåthuset kommer främst att vara inriktat på inredning, men även ha kläder i mindre omfattning. 

– Sedan håller jag på mycket med trädgård och har en koloniträdgård där jag odlar blommor som jag också kommer att sälja i butiken, säger Katarina Andersson.

Butiken Plåthuset kommer till en början ha öppet torsdagar och lördagar varannan vecka. Katarina Andersson kommer att ha kvar sitt jobb som förskollärare på Ramlyckan. 

Initiativet att öppna en ny butik i Limabacka har redan väckt många positiva reaktioner i sociala medier.

– Det är många som har hört av sig från trakterna runtomkring: Bua, Väröbacka, Åskloster, Espevik och så vidare. Det har varit ett stort gensvar. Jag hoppas att det blir många som kommer till butiken, säger Katarina Andersson.

Powered by Labrador CMS