Johan Astbrant, tränare i Warberg IC.
Johan Astbrant, tränare i Warberg IC.

Hemmapremiär för WIC: "Allt är upp till oss själva"

När innebandyallsvenskan drar igång i helgen är det ett laddat Warberg IC som tar emot nykomlingen Partille i Sparbanken Wictory Center. Men det är inga duvungar på andra sidan planen. "Är vi inte på alerten, då kommer det smälla", säger tränare Johan Astbrant.

Publicerad

INNEBANDY Innebandyhelgen inleddes med en tung förlust för Warbergs damlag, där en 2-0-ledning tappades i den andra perioden och slutade 6-8 till Kalmarsund. Idag är det dags för herrarna att ta sig an Partille, i den andra gratismatchen hemma i Sparbanken Wictory Center.

– Det känns bra såklart, där vi fick en bra boost i förra helgen när vi gick vidare från cupen med seger mot Lerum. Vi gör en fin prestation och veckan blir då enklare. Hemmapremiären och gratis inträde – förhoppningsvis kommer det mycket publik, säger tränare Johan Astbrant.

Johan Astbrant slipade på de sista detaljerna i veckan.
Johan Astbrant slipade på de sista detaljerna i veckan.

Warbergs herrlag satte nytt spelsystem förra året och hoppas på kontinuitet i år, då de fått behålla i princip samma trupp. Efter en bra träningsvecka är det ett laddat gäng som ska kliva in i arenan under söndagen.

– Vi har slipat på det sista i veckan och jag kan inte säga att det finns någon osäkerhet, utan allt är upp till oss själva, vi kan bara påverka vår egen prestation.

De som kommer och tittar och jämför förra säsongen mot denna, vad tror du att de kommer att få se?

– Indirekt hoppas jag att man inte ser någon skillnad, den skillnaden jag vill ska finnas är att vi kan vårt system och är tryggare i det. Vi vill spela en underhållande innebandy och sätta press på motståndaren. Det ska vara kul att se Warberg spela innebandy.

Partille på andra sidan – vad har du att säga om dem?

– Jag har jagat i två veckors tid, men det finns inget videomaterial att få tag på. Jag kan heller inte jämföra så mycket med förra året, eftersom de har ny tränare och nya spelare. Men de har flera bra spelare – är vi inte på alerten, då kommer det smälla.

Johan Astbrant, tränare i Warberg IC.
Johan Astbrant, tränare i Warberg IC.
Powered by Labrador CMS