Markus Berntsson stångas i innebandymatchen mellan Warberg och Lerum.
Markus Berntsson stångas i innebandymatchen mellan Warberg och Lerum.

Warberg förlänger med poängmaskinen Berntsson

Backen Markus Berntsson, med meriter från juniorlandslaget, skrev precis innan senaste matchen mot Lerum på ett nytt kontrakt som sträcker sig två år framåt.

Publicerad Senast uppdaterad

Innebandy. Berntsson visade tränare och klubb att de gjorde rätt i att förlänga, när han stod för ett mål och en fin prestation mot sin förra klubb Lerum. Till Warberg kom Berntsson i början på 2021 och nu förlänger han alltså sitt kontrakt.

15 poäng på tolv matcher

Det är en poängstark back som Warberg får njuta av ett tag till. I fjol stod han för 22 poäng på 27 tävlingsmatcher och i år har han redan gjort 15 på tolv matcher i både serie och cupspel. En annan ordinarie back, Andreas Grönli, förlängde även sitt avtal ett par dagar innan, så Warberg bygger en stark trupp för framtiden.

Jag är supernöjd med hans påskrift

– Markus är kanske den som tagit störst kliv i sin utveckling sedan jag kom. Utan erfarenhet från Allsvenskan mer än lite ströinhopp här och där, är han nu helt ordinarie i såväl powerplay, boxplay som i avgörande lägen på matcherna. Jag är supernöjd med hans påskrift, han är en spelare som vi vill bygga laget kring i många år framöver, kommenterar manager Johan Astbrant.

En viktig del för Markus Berntsson är att trivas både på och utanför planen – vilket 20-åringen också gör.

– Jag tror jag att Warberg är det bästa stället för mig att fortsätta min utveckling i och må bäst de kommande åren. Ser man till min utveckling under tiden här i klubben så hoppas jag att den kurvan skall fortsätta kommande säsonger också, säger Berntsson.

LÄS OCKSÅ

Powered by Labrador CMS