Dystert besked för Kongstad – borta hela säsongen

Under säsongens första träningsmatch på hemmaplan mot Lerum var olyckan framme för Mattias Kongstad i Warberg IC när han i en tilltrasslad situation skadade knäet.

Publicerad

INNEBANDY Efter att ha undersökts med magnetkamera har det nu visat sig att det främre korsbandet är av, samt att bakre korsband och menisk är skadade.

Skadan kommer att kräva operation där det främre korsbandet ska rekonstrueras. Därefter väntar en lång rehabperiod, och Kongstad missar därför hela säsongen.

– Det var såklart ett mycket tungt besked när vi fick bekräftat att Mattias har ådragit sig en så allvarlig skada. […] Rehabiliteringen kommer att vara mycket tuff både psykiskt och fysiskt och vi kommer nu göra vårt bästa tillsammans för att stötta Kongstad på bästa sätt, säger fysioterapeut Daniel Augustsson till Warbergs hemsida.

För laget innebär detta ett stort avbräck, och Kongstad har enligt tränare Johan Astbrant sett pigg ut under inledningen av säsongen.

– Framför allt så är det oerhört tråkigt för Mattias själv, och vi lider verkligen med honom. […] Vi i laget kommer göra vårt yttersta för att stötta Mattias under hans rehabilitering så hoppas vi att han kommer tillbaka ännu starkare, säger Astbrant.

Powered by Labrador CMS