Andreas Burman, tränare i Warberg IC:s damlag.
Andreas Burman, tränare i Warberg IC:s damlag.

Säsongspremiär för Warbergs damer: "En skräckblandad förtjusning"

I helgen väntar innebandyfest i Sparbanken Wictory Center, när både dam- och herrlag drar i gång sina säsonger.

Publicerad

SINNEBANDY Till helgen bjuder Warbergs innebandyklubb in till folkfest i arenan på Håsten, när både dam- och herrlag inleder sina säsonger på lördag respektive söndag. Matcherna har fritt inträde, och tränare Andreas Burman är laddad inför första matchen mot Kalmarsund.

– Det är en skräckblandad förtjusning, men det känns väldigt roligt att det äntligen är dags för premiär. Vi känner oss förberedda, men man vet aldrig till hundra procent förrän vi står där och allt drar i gång.

Två segrar och en förlust i cupspelet

Warbergs damers försäsong kan noteras med betyg godkänd, med två klara segrar i Svenska Cupen mot IBK Göteborg och Pixbo Wallenstam IBF, samt en knapp förlust mot SSL-laget Pixbo som vann med uddamålet, 4-5.

– Vi har gjort många mål och släppt in få. Vi har lärt oss mycket, men även fått många positiva svar. Försvarsmässigt kändes det bra i träningsmatchen mot Pixbo där vi hade ganska bra koll. Att bygga spelet är en lång process där vi kanske kommer att vara bäst runt jul.

Vad kommer det sig?

– Det är ett nytt spelsystem och mycket som ska träffa rätt. De lag som är bra i starten har satt sitt spel från början, och kör på det hela vägen. Vi har endast tränat fem-mot-fem-spel, samt slipat på kontringsspelet. Vi skyndar långsamt och tar del för del.

Slutspel inte ett orealistiskt mål

Att i vår stå i slutspel för första gången är inte ett orealistiskt mål enligt Burman, men det är också många parametrar som ska stämma – framför allt i inledningen av säsongen. På andra sidan planen på lördag står nykomlingen Kalmarsund, en stark förening som hade herrlaget i final mot Falun i våras, och ett lag som Burman känner väl.

– Det är ett bra lag med individuell spets på absoluta toppnivå. En nykomling, men inte truppmässigt. De har något bra på gång med stora satsningar på både dam- och herrsidan.

Om du jämför era lag, vilka styrkor ser du?

– Jag tror på en matchbild som kommer att vara 50/50 i bollinnehav, men vi vill trycka fram många spelare i slottet. Kan vi få några bra omställningslägen och förvalta dem kan de bli passiva och oroliga att tappa boll på fel ställen.

Vad säger du till spelarna innan det drar i gång på lördag?

– Vi kommer att trycka mycket på att man ska ta tillvara på ögonblicket, det är få förunnat med en välfylld arena, särskilt i innebandyn. Det gäller också att varje spelare går till sig själv, samt förstår att man är en bra innebandyspelare – och får ut det.

Powered by Labrador CMS