Veddige står utan tränare med veckor till seriestart

I augusti efterlyste innebandyklubben i Veddige en tränare till sitt herrlag. Efter en månad och endast ett par veckor fram till seriestart är platsen fortfarande vakant.

Publicerad

INNEBANDY Det går inte att undgå att avsaknaden av tränare får en påverkan på spelarna – speciellt med tanke på att Veddiges trupp är ung.

– Det är väldigt svårt att säga. Vi får se hur många av de äldre som fortsätter, men det är ändå tillräckligt många för att få ihop ett lag. De har i alla fall kommit överens om att fortsätta träna, säger ordförande Johnny Eriksson till HN.

Än så länge osäkert om seriespel

Det finns i nuläget ingenting som tyder på att läget kommer att förändras, då det enligt Johnny Eriksson är få som vill bli tränare. Klubben ringer runt, men utan att få några napp. Om det blir seriespel eller inte för klubben återstår att se.

– Jag hoppas verkligen att det blir det. Killarna är väldigt sugna på seriespel och tanken är att de ska fortsätta spela. Men vi får se var det tar vägen. Man blir ändå stolt över att de vill fortsätta spela trots osäkerheten. Det ska de ha en stor eloge för.

Pandemin en av orsakerna till tränarbristen

En av anledningarna till avsaknaden av tränare tror Eriksson kan bero på pandemin, då det finns fler lag som har svårt att hitta tränare. Spelare hoppade av under perioden med restriktioner, och har inte kommit tillbaka. Veddige och Johnny Eriksson har aldrig upplevt liknande svårigheter tidigare.

– Det är en månad kvar till seriestart och jag hoppas att det ska fungera, säger Eriksson.

Powered by Labrador CMS