Persson packade för pölselandet.
Persson packade för pölselandet.

Persson har packat – Skogman tar över

Idag går färden från Varberg till Horsens. Joakim Persson lämnar Varbergs Bois för jylländska AC Horsens.

Publicerad Senast uppdaterad

Fotboll. – Om man ska välja dålig tajming, var det här den minst dåliga, så säger Joakim Persson när han förberedelser sig för flytt till AC Horsens på Jylland.

Varbergs Bois spelade vårhalvans tolv omgångar utan att vinna en match. I det steget tar tränaren Joakim Persson avsked från det grönsvarta sällskapet.

– En ny röst och lite nya idéer kan göra att de små marginalerna tippar över till Bois sida. Och då kan det bli en riktigt bra höst ändå, säger Joakim Persson.

Persson har varit i Bois i 5,5 år där han haft enormt stora delar av det sportsliga ansvaret med vilka värvningar som ska tas in och upplägg. Persson har vid flera tillfällen talat om att han vill träna lag utomlands. Nu fick han chansen efter flera chanser.

Persson har redan dansk erfarenhet har han redan efter två säsonger som spelare i Esbjerg 2000-02. AC Horsens har balanserat till danska Superligaen och andraligan ett tag. I våras åkte laget ur nedflyttningsserien.

AC Horsens, drygt fem kilometer sydväst om Århus, upp igen.

– Hade jag inte tackat ja hade jag nog ångrat mig resten av livet, säger Persson.

Vid 16-tiden meddelades det från Bois att Martin Skogman kommer att ta över träningen för truppen fram till slutet av juli. Han stiger fram ett par steg i rollerna.
– Det blir fem matcher som det ser ut.
Många hade nog känt oro över att ta det ansvarsfulla steget.

Hur reagerade du?

–Hade det varit långsiktigt hade det varit en större press. Nu kör jag det kortsiktigt tillsammans med övriga ledare. Det känns inte så farligt faktiskt. Även om Damallsvenskan känner jag mig ändå trygg med det här, spelarna och ledarna. Vi är många som får steppa upp.

Martin Skogman leder två träningen innan det är dags för Djurgården borta på söndagen. Det handlar om återstart av Allsvenskans hösthalva.
– Det blir en bonus. Vi har tre tunga avstängningar också. Vi ska gå dit och göra ett jävla bra försök. Det hoppas jag och tror att vi har möjlighet till.

Oliver Stanisic, Luke Le Roux och Ismet Lushaku är avstängda.

Varbergs Bois fotbollsordförande Lars Karlsson meddelade under torsdagseftermiddagen att inga tränare är kontaktade hittills. Marcus Lantz har nämnt, en tränare som gjort liknande upplyftande äventyr med andra mindre klubbar. Dessutom är Joakim Persson nära vän med Lantz.Powered by Labrador CMS