Så påverkas trafiken vid Jonstakarondellen

Framkomligheten i Jonstakarondellen blir begränsad kvälls- och nattetid i slutet av veckan när asfalten ska bytas ut.

Publicerad Senast uppdaterad

VARBERG – Det är en stor andel jobb varje år och vi försöker att få ut all info om detta. Det bästa är såklart att ha skyltar uppe på vägar som kommer att påverkas, men det är alltid bra att nå ut via hemsida och genom media också, säger Jimmy Johansson, projektledare på Varbergs kommun.

Den här rondellen kommer att delvis stängas av.
Den här rondellen kommer att delvis stängas av.

Jobbar på natten

Arbetet sker nattetid då asfalten ska bytas på större delar av vägen i rondellen och den behöver stängas helt av. Det betyder att vägen leds om och för att kunna passera rondellen kan man behöva köra en bra bit.

– Söderifrån kommer det att vara helt stängt. Där finns ingen bra alternativ väg utan man får ta vägen via Himle eller motorvägen. Det blir en längre omväg tyvärr, men det är så det blir när det är större vägar som kräver avstängningar. Men det är också därför vi gör det på natten, då är det naturligt färre som drabbas, säger Johansson.

Buller kan förekomma

Förutom att vägarna stängs av kan det bli lite buller i samband med arbetet. Johansson menar att man har riktlinjer man ska följa för ljudnivåer och att man även informerat de bostäder som ligger i nära anslutning till reparationerna, genom att lägga informationslappar i brevlådorna.

– Det är många som uppskattar att de får informationen i tid, och vi har gett dem lite övergripande information men hänvisar dem till hemsidan för fler detaljer.

Fakta: Några av de större asfaltsjobben

  • Jonstakarondellen: 19-20 maj, 30-31 maj, klockan 21-07.
  • Värnamovägen: 30 maj-3 juni, 7-10 juni, klockan 21-07
  • Håstensrondellen: Vecka 24, nattetid
  • Brearedsvägen: Vecka 20, dagtid
  • Bläshammar skola, gång- och cykelväg: Vecka 23, dagtid

Källa: Varberg.se

Powered by Labrador CMS