Socialdemokraten Adnan Dibrani har flera tunga västsvenska distrikt bakom sig inför nästa års val till Europaparlamentet.
Socialdemokraten Adnan Dibrani har flera tunga västsvenska distrikt bakom sig inför nästa års val till Europaparlamentet.

JUST NU: Han kan bli nästa varbergare i EU-parlamentet

Flera tunga distrikt ställer sig bakom Adnan Dibrani.

Publicerad

38-årige socialdemokraten Adnan Dibrani från Varberg kan komma att bli en het kandidat i nästa års val till Europaparlamentet. Under torsdagen tillkännagav flera tunga västsvenska distrikt nämligen att de ställer sig bakom Dibrani. Dibrani lanseras nu som ”Västsveriges kandidat” och har partidistrikten i Halland, Göteborg, Värmland, Sjuhärad och Fyrbodal bakom sig.

– Det känns fantastiskt kul att jag har det här förtroendet inom partiet. Ambitionen är att jag ska hamna på valbar plats när Socialdemokraterna spikar sin lista till EU-valet i höst. Att jag är Västsveriges kandidat kommer innebära mycket kampanjande för mig både i höst och särskilt under nästa vår, säger Dibrani till Varbergs Tidning.

För riksdagsledamoten Dibrani kom det som en överraskning när han blev tillfrågad om han ville bli nominerad.

– Jag har det hur bra som helst med mina nuvarande uppdrag. Men får man ett sådant här förtroende så får man axla det. Om jag kommer in i EU-parlamentet så är det jättebra, men om jag får fortsätta i riksdagen så är det också bra, säger Dibrani.

Adnan Dibrani stod på tionde plats på Socialdemokraternas lista till EU-parlamentet förra gången det var EU-val, och det räckte inte för att komma in. För att komma in kommer sannolikt krävas att Dibrani placeras på femte-sjätte plats eller högre på partiets lista den här gången.

– Jag kommer sannolikt inte att hamna lägre än tionde plats när jag har de västsvenska distrikten bakom mig, utan sannolikt högre. Men man får vara ödmjuk och ha respekt för den interna processen, säger Dibrani.

Om Dibrani kommer in i EU-parlamentet blir han varbergare nummer två där – sedan tidigare har Jörgen Warborn (M) meddelat att han ställer upp för omval.

– Jag brukar skoja med Jörgen och säga att han flydde från mig i riksdagen till EU, men nu kanske jag flyr efter honom, skrattar Dibrani.

Powered by Labrador CMS