Peter Halldén är en av de nya ägarna på restaurangen Prästgatan.
Peter Halldén är en av de nya ägarna på restaurangen Prästgatan.

Kamp mot klockan på nya Prästgatan

Hoppas kunna öppna på torsdag – bardel blir en av nyheterna.

Publicerad Senast uppdaterad

De sista finputsningarna pågår just nu inför nyöppningen av restaurangen Prästgatan, som varit stängd sedan april.

De nya ägarna Peter Halldén, Linus Boman, Martin Anneflod och Samuel Eriksson jobbar för fullt för att få i ordning restaurangen inför öppningen – som de planerar ska ske nu på torsdag.

– Då öppnar vi, är det tänkt. Men vi har inte planerat något större invigningsarrangemang, berättar Halldén, som just är i färd med att försöka få ordning på en krånglande spis.

Trogna Prästgatan-gäster kommer att känna igen sig i den nya regin, och det gamla namnet och skylten blir kvar. En av nyheterna blir en bardel i ett av rummen.

– De tidigare ägarna har använt det som förrådsutrymme, men där kommer vi att ha en liten bar och några barstolar, berättar Halldén.

De nya ägarna kommer i huvudsak från restaurangen Spiseriet, som just har avslutat sin sommarsäsong.

– Det är med skräckblandad förtjusning som man kastar sig rakt in i det här nu, konstaterar Peter Halldén med ett brett leende.

Det nya Prästgatan kommer på matsidan att bygga vidare på konceptet från de tidigare ägarna, och med de traditioner och idéer som gänget byggt upp på Spiseriet.

En skillnad gentemot tidigare blir att det kommer att vara öppet även på kvällarna vissa dagar i veckan.

– På kvällen kommer vi att ha mer bistrokänsla. Det kommer att vara fokus på att äta och dricka gott, och vi kommer att stänga vid tio-elva på kvällarna. Vill man gå vidare efter det så kommer det ju att finnas en ny cocktailbar i närheten och även Nami Bold, konstaterar Halldén.

Powered by Labrador CMS