Linus Boman, Peter Halldén, Martin Anneflod och Samuel Eriksson är nya ägare till Prästgatan.
Linus Boman, Peter Halldén, Martin Anneflod och Samuel Eriksson är nya ägare till Prästgatan.

Klart: De tar över restaurangen Prästgatan

”Förutom lunch så öppnar vi upp för kvällsservering”.

Publicerad Senast uppdaterad

Den populära lunchrestaurangen Prästgatan har nu sålts. Nya ägare är Peter Halldén, Linus Boman och Martin Anneflod från Spiseriet samt Samuel Eriksson med bakgrund från bland annat Äng.

Prästgatan har legat ute till försäljning en längre tid, och som Varbergs Tidning nyligen rapporterade så stängde restaurangen i slutet av april eftersom dåvarande ägarna Caroline och Magnus Westerlund skulle fokusera på sin nya satsning Monique i Apelviken. Någon ny ägare till Prästgatan fanns i det läget inte klar och framtiden för restaurangen var oviss.

Men nu har Prästgatan alltså sålts. De nya ägarna kommer i huvudsak från restaurangen Spiseriet på Johnssons gård i Vare.

”Vi vill bygga vidare på det som Caroline och Magnus har byggt upp. Det de har gjort med Prästgatan under sex års tid är imponerande. Gemene man förknippar restaurangen med riktigt bra luncher av hög kvalitet. Vi tar över Prästgatan med stor ödmjukhet för det som är skapat och vi vill ta vara på detta och förädla restaurangen”, skriver de nya ägarna i ett pressmeddelande.

Restaurangen kommer nu även att satsa på servering på kvällstid.

”Förutom lunch så öppnar vi upp för kvällsservering, stort tack till vår hyresvärd Ullsaxen för möjligheten att ta över lokalen och för förtroendet att i större utsträckning bedriva kvällsverksamheten”, heter det i pressmeddelandet.

Powered by Labrador CMS