I dag skulle Viskadalsbanan återinvigas på morgonen, men firandet fick skjutas upp eftersom banan inte fått OK från Trafikverket.
I dag skulle Viskadalsbanan återinvigas på morgonen, men firandet fick skjutas upp eftersom banan inte fått OK från Trafikverket.

Tåg ställs in – första dagen efter jätterenoveringen: "Inte hunnit klart"

Efter ett års banarbete skulle trafiken komma igång imorse. Men tågen ersattes av buss.

Publicerad Senast uppdaterad

TRAFIK – Det besked jag har fått är att Trafikverket inte har hunnit bli klara i tid och vi kan inte köra förrän vi har fått klartecken, säger Lisa Frank, kommunikatör på Västtrafik.

Beskedet under morgonen var att fyra avgångar ersatts med buss men att trafiken skulle återupptas efter det ett år långa uppehållet efter lunch.

Enligt Håkan Gustafsson som är projektledare på Trafikverket för Viskadalsbanan är det åskovädret i slutet av förra veckan som ligger bakom felet. En växel i Skene har slagits ut och man arbetar för att få rätt på felet.

– Informationen kommer från entreprenören på plats och beskedet jag har fått är att de ska komma tillrätta med det under dagen. 15.30 ska det vara klart enligt det besked jag fick senast, säger Gustafsson.

Planen har sedan tidigare inte varit att alla avgångar skulle gå med tåg redan från idag utan en del avgångar är planerade att ersättas med buss sedan tidigare. Enligt ett tidigare pressmeddelande har Västtrafik uppgett att man beräknar köra med ordinarie tidtabell från och med december.

Texten uppdateras.

Powered by Labrador CMS