Kommunen säljer tidigare förskola

Byggdes i början av 1900-talet.

Publicerad

Skällinge. Varbergs kommun har nu lagt ut den gamla förskolan i Skällinge till försäljning. Byggnaden, som har använts som både skola och förskola, ligger på Köpmansvägen 93 dit den flyttades 1936. Huset byggdes ett par decennier dessförinnan – i början av 1900-talet, vilket framgår av informationen på kommunens hemsida.

Förskolan togs ur bruk eftersom det hade uppmätts för höga radonhalter för förskoleverksamhet. Huset skulle rivas av kommunen, men protester från Kulturmiljö Halland fick kommunen att ändra sina planer och i stället sälja fastigheten, vilket Hallands Nyheter tidigare har rapporterat om.

Huset har ett omfattande renoveringsbehov och bygglov måste sökas om man vill bygga om det till ett bostadshus. Någon planritning finns inte, men huset (som är i ett och ett halvt plan med källare) är omkring 100 kvadratmeter stort i bottenplan och har en tomt på 1.328 kvadratmeter.

”Här har du möjlighet att skapa din egen stil från grunden, då huset har ett renoveringsbehov. Huset får inte rivas utan köparen förbinder sig att renovera huset”, skriver kommunen.

Visning och budgivning kommer att ske under mars månad.

Powered by Labrador CMS