Alkohol utomhus kan tillåtas på fler platser

Lokala ordningsföreskrifter i kommunen ska uppdateras.

Publicerad

Kommunfullmäktige har i dag beslutat om flera nya kommunala ordningsföreskrifter som väntas träda i kraft vid årsskiftet, förutsatt att de godkänns av länsstyrelsen.
Förslaget innehåller bland annat nya regler kring bland annat alkohol på offentlig plats. Det ska bli tillåtet att dricka alkohol vid södra fästningshörnan samt längs fästningen mot kusten. Förbudet gäller dock fortsatt på piren med Fästningsbadet och på Barnens badstrand då polisen har varit kritisk till vissa av de föreslagna förändringarna, vilket Varbergs Tidning tidigare har rapporterat om.
– Ordningsföreskrifterna handlar om att vi ska visa respekt och omsorg om varandra på offentlig plats. Men reglerna ska inte heller lägga onödigt tvång på allmänheten eller innebära omotiverade inskränkningar i den enskilde personens frihet, säger Josefin Winnfors, kanslichef på Varbergs kommun.

Fler förslag till förändringar i ordningsföreskrifterna

Du får inte elda direkt på marken på kommunens badplatser

Använd istället våra kommunala grillplatser eller grilla på medhavd grill.

Du får inte använda fyrverkerier i närheten av sjukhus eller äldreboende

Du måste fortfarande ansöka om tillstånd hos polisen om pyrotekniken riskerar att störa eller orsakar skada. De kommer per automatik att avslå ansökan om avfyrningsplatsen ligger inom 200 meter från Hallands sjukhus eller ett äldreboende.

Du får vistas på torget med kopplad hund under torgdagar

Tidigare var det hundförbud på torget under torgdagar.

Du får ta en hundpromenad på gångar och stigar utmed våra kommunala badplatser under sommarmånaderna

Hund får fortfarande inte vistas på kommunala badplatser under perioden 1 maj-31 augusti (med undantag för Getteröns tredje vik). Men det är alltså okej att passera med kopplad hund utmed badplatsernas promenadstråk.

Du får inte rida på strändernas sanddyner

Detta för att sanddynerna inte ska skadas av de tunga djuren.

Källa: Varbergs kommun


Powered by Labrador CMS