Sonja Aldén till Värö kyrka. Foto: Pressbild/Lena Nilsson
Sonja Aldén till Värö kyrka. Foto: Pressbild/Lena Nilsson
Där spelar hon tillsammans med en lokal kör och framför låtarna Du är allt och För att du finns. 'Publiken kräver nästan att de ska vara med', säger Sonja Aldén. Foto: Pressbild/Karin Thörnblom
Där spelar hon tillsammans med en lokal kör och framför låtarna Du är allt och För att du finns. "Publiken kräver nästan att de ska vara med", säger Sonja Aldén. Foto: Pressbild/Karin Thörnblom

Sonja Aldén på körturné för Läkarmissionen

Gör ett stopp i Värö kyrka i slutet av september.

Publicerad

Åtta spelningar är inbokade till förmån för Läkarmissionen. Det är första gången i Värö kyrka, men inte första gången som Sonja Aldén spelar för samma välgörande ändamål.

– Både jag och många andra artister har samarbetat med Läkarmissionen vid ett flertal tillfällen och jag har fått frågan att ställa upp igen och eftersom jag hade möjlighet så sade jag ja. Det är något som jag älskar i kombination med något som är till stor gagn för många, säger Sonja Aldén.

Kvällen består av körsång med Sonja som solist, där kören också har ett par tillfällen att visa upp låtar som de har på sin repertoar. Låten Vila tryggt kommer Sonja framföra tillsammans med kören. En låt som hon skrev efter att ha fått ett brev från en person som hade det svårt psykiskt och mådde väldigt dåligt.

– Det var en ung människa som upplevde att det inte fanns någon som var där för den personen. Då blev jag så beklämd och ledsen och ville skriva en låt som fanns till tröst för den som är ledsen. En låt som säger: "jag hör dig och jag ser dig", berättar Sonja Aldén och fortsätter:

– När man får sådana brev och kan skapa något av känslorna som uppkommer så ger det en känsla av meningsfullhet, att man gör nytta och bidrar med något bra på sin lilla stund på jorden.

En del av intäkterna går till ett specifikt sjukhus i Kongo. Där finns ett stort arbete för att bland annat hjälpa undernärda barn och för att finnas där med bra vård för kvinnliga patienter som utsatts för sexuellt våld.

Att turnén blev i en kyrka tror Sonja beror bland annat på stämningen.

– Det är ofta väldigt fin klang i kyrkorummet, och det inbjuder till att vara lyssnande och få motta något, säger hon.

Powered by Labrador CMS