Moderaterna och Liberalerna i Varberg startar en crowdundingkampanj. Här Filip Zackrisson (L).
Moderaterna och Liberalerna i Varberg startar en crowdundingkampanj. Här Filip Zackrisson (L).

Lokala partier samlar in pengar till flyktinghälp

Udda lösning ska ge busskort till ukrainska barn.

Publicerad Senast uppdaterad

Sommaren närmar sig och för de ukrainska barn som flytt till Varberg kan det innebära torftiga månader med knappa resurser. De lokala Moderaterna och Liberalerna har därför bestämt sig för att stötta barnen. Men inte genom politiska beslut och kommunala skattepengar – i stället startar de båda partierna en insamling.

– Vi hade fått frågan från kommunens koordinator om vi hade någon möjlighet att ge pengar till detta. Men för att använda kommunkassan måste vi följa kommunallagen när vi tar våra beslut, och då blir det svårt att stötta en enskild grupp på det här sättet. Därför gör vi den här insamlingen genom våra partiföreningar i stället, berättar Filip Zackrisson (L) som är en av de som engagerat sig i frågan.

Så nu har Moderaterna och Liberalerna slagit sig samman om den okonventionella lösningen att starta en crowdfundingkampanj för ändamålet. Partierna ska i första hand försöka samla ihop 16.000 kronor för att kunna köpa sommarkort på Hallandstrafiken åt de ukrainska barn som finns i kommunen. Sommarkorten kostar cirka 400 kronor styck.

– Det är viktigt att vi får ihop hela summan, vi kan inte ge sommarkort till vissa av barnen och inte andra. Men om det kommer in mer pengar så kan vi stödja barnen ytterligare med andra fritidsaktiviteter under sommaren, säger Zackrisson.

Powered by Labrador CMS