När boende på Hantverksgatan i Tvååker har kommit ut till sina bilar på morgnarna har de under de senaste veckorna mötts av mystiska fläckar och skräppartiklar.
När boende på Hantverksgatan i Tvååker har kommit ut till sina bilar på morgnarna har de under de senaste veckorna mötts av mystiska fläckar och skräppartiklar.

Mystiska fläckar på bilar i Tvååker

De senaste veckorna har boende på Hantverksgatan i Tvååker mötts av mystiska fläckar och små partiklar på sina bilar när de har kommit ut på morgnarna.

Publicerad Senast uppdaterad

TVÅÅKER Situationen har rapporterats till miljö- och hälsoskyddsförvaltningen på Varbergs Kommun – men det är dock inte helt lätt att konstatera vart det kommer ifrån, trots att förvaltningen har granskat det under flera veckor.

– Det är knepigt. Vi har en diskussion med de boende, men vi kan inte lokalisera källan ännu. Det fanns lite misstankar om att det skulle kunna komma från ett intilliggande företag, men efter samtal med dem har det konstaterats att fenomenet uppstått under produktionsstopp i företagets verksamhet, säger Anders Bergh, förvaltningschef på miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

Hur går era tankar gällande oron som finns hos de boende för vad det är och vart det kommer ifrån?

– Vi jobbar för fullt med det, både från förvaltningen och med de boende. Tyvärr så har vi än så länge inte fått någon ”aha”-upplevelse, men vi fortsätter med våra intervjuer och genom att besöka företag i närområdet, säger Anders Bergh.

Förutom att de boende behöver tvätta sina bilar betydligt oftare än normalt, så sprids partiklarna även till altaner och utemöbler. I nuläget finns ingen tidsplan för när kommunens undersökningsarbete är färdigt.

– Vi behöver veta vad det är, samt om det fortgår. Det är lurigt, avslutar Anders Bergh.

Powered by Labrador CMS