Åsa Franzén (bilden) och Vintagebyrån slår sig nu samman med Rasmus Anderssons Go Vintage och bildar nya Vintagekollektivet.
Åsa Franzén (bilden) och Vintagebyrån slår sig nu samman med Rasmus Anderssons Go Vintage och bildar nya Vintagekollektivet.

Nya butiker på gång på Brukstorget

En sammanslagning och en nyetablering.

Publicerad Senast uppdaterad

Två nykomlingar kommer inom kort att se dagens ljus bland butikerna på Brukstorget. I det ena fallet rör det sig om en sammanslagning av Go Vintage och Vintagebyrån som nu blir Vintagekollektivet, och i det andra fallet handlar det om en nyetablering av den danska inredningskedjan Kvik.

– Jag har väldigt stora lokaler, särskilt sedan förra året då jag tog över en yta efter Tyget. Så det passar att Rasmus Andersson och Go Vintage flyttar in. Jag har inte haft några kläder på flera år utan bara inredning, nu blir vi en konceptbutik med båda delarna, säger Vintagebyråns ägare Åsa Franzén till Varbergs Tidning.

Fyra år har gått sedan Franzén flyttade ut från sin butik i centrum till Brukstorget. Och ungefär samtidigt flyttade Rasmus Andersson in i samma område med Go Vintage.

– Det är kul när det händer någonting nytt och få in lite ny energi i verksamheten. Nu blir vi Vintagekollektivet, säger Franzén.

Samtidigt är också den danska kinredningskedjan Kvik på väg in på området. De kommer att ta över den lokal där Don´t Blink tidigare huserade. Den 12 oktober har butiken premiär.

– Vi är sedan tidigare franchisetagare för Kvik-butiken i Halmstad och ville utöka till Varberg, berättar Rebecca Jonasson som kommer att driva butiken tillsammans med sin pappa Reine Johansson.

– Lokalen är jättefin och det är ett fantastiskt område med många bra butiker och teamkänsla. Vi kommer att ha garderober och inredning för kök och badrum, säger Rebecca Jonasson.

Sedan tidigare är det klart att Electrolux Home (tidigare Köksplaneringen) kommer att flytta från sina lokaler vid Värnamovägen till Brukstorget och lokalen mellan Babyboom och Team Sportia.

Powered by Labrador CMS