Ikväll slår snöovädret till mot Varberg

Så ser den lokala prognosen ut för veckan.

Publicerad

Varberg. Vi känner igen scenariot – just som man har börjat vänja sig vid våren så kommer ett brutalt bakslag i form av nytt vinterväder. Ikväll väntas ett riktigt snöoväder att slå till mot Varberg, med tung och blöt snö och kraftiga vindbyar.

– Snön drar in västerifrån och kommer till Varberg vid 22-tiden ikväll ungefär, berättar meteorologen Erik Höjgård-Olsen på SMHI för Varbergs Tidning på måndagsförmiddagen.

Sedan kommer det att snöa under stora delar av tisdagen.

– Under första halvan av dagen faller omkring tio centimeter snö, och sedan ett par centimeter till under andra halvan. Det är tung och blöt snö och den kan förväntas att skapa en del bekymmer i trafiken i kombination med den hårda vinden som kan bli uppåt 15-20 sekundmeter i byarna. Kanske kommer även en del svagare träd att knäckas, säger Höjgård-Olsen.

Snöovädret drar bort igen under tisdagseftermiddagen och kvällen. Men snön kan komma att bli liggande ett tag eftersom temperaturerna ser ut att hålla sig låga under veckan.

– Det blir möjligen någon plusgrad mitt på dagen, men övervägande minusgrader under dygnen, säger Höjgård-Olsen.

Har du något tips för hur vi ska hantera det här mentalt?

– Det kommer faktiskt att bli en hel del solsken mellan snöfallen, det kommer ett lättare snöfall på torsdag också. Så det kan bli en riktigt gnistrande vintervecka, även om tisdagen ser ut att bli tuff, säger Höjgård-Olsen.

Powered by Labrador CMS