Fritte Fritzson kommer till Derome i sommar.
Fritte Fritzson kommer till Derome i sommar.

På spåret-vinnaren kör standup i Derome

Komikern, podcastaren och På spåret-vinnaren Fritte Fritzson kommer till Gården vid bron i sommar.

Publicerad Senast uppdaterad

I år firar komikern Jonas Strandberg, ursprungligen från Horred, tio år som standupkomiker. Detta kommer bland annat firas med ett standup-evenemang den 16 juni på Gården vid Bron utanför Derome (som drivs av Jonas Strandbergs bror Marcus Strandberg).

Förutom Jonas Strandberg själv så kommer även inbjudna gästkomiker att uppträda, och Varbergs Tidning kan nu avslöja att en av dem kommer att vara årets På spåret-vinnare Fritte Fritzson.

– Jonas är en väldigt rolig komiker och mångbottnad och trevlig människa och när han frågade mig så tackade jag med glädje ja, berättar Fritte Fritzson för Varbergs Tidning.

Frtte Fritzson var med (den numera nedlagda) podcasten Alla mina kamrater en genombrottsman för den nya generation humorpodcasts som vuxit fram under senare år. Han driver också klubben Oslipat samt den populärvetenskapliga podcasten Allt du har velat veta.

Fritte Fritzson har dessförinnan även varit delaktig i en rad program i Sveriges Radios P3, men frågan är om han inte nu vid 51 års ålder står inför sitt stora publika genombrott efter segern i På spåret tillsammans med Marie Agerhäll.

– Det är roligt att bli mer igenkänd. Tidigare har jag i första hand varit bekant för dem som är intresserade av humor och podcasts och så vidare, men nu blir det ett nytt lager efter På spåret-vinsten. Det återstår att se hur det påverkar min publik, säger Fritte Fritzson.

Besöket på Gården vid bron blir Fritzsons första.

– Jag har varit i Hallands inland vid något tillfällen tillfälle tidigare, men Gården vid Bron har jag bara sett på bild än så länge. Det ser fantastiskt mysigt ut. Det är väl den perfekta blandningen mellan landsbygd och hipster, säger han.

Även söder om Varberg finns ett ställe med lite landsbygd/hipster-profil, Strömma Farmlodge, men där har du inte varit?

– Nej, jag får väl börja beta av de här landsbygd/hipster-ställena nu, säger Fritte Fritzson.

Utöver standupkvällen så har Gården vid Bron sedan tidigare aviserat besök av bland andra Timo Räisänen och Chris Kläfford i sommar.

Jonas Strandberg.
Jonas Strandberg.
Powered by Labrador CMS