Christina Westman arbetar på polisstationen i Varberg och har fått lämna ut många pass under året. Foto: Micael Andersson/Arkiv
Christina Westman arbetar på polisstationen i Varberg och har fått lämna ut många pass under året. Foto: Micael Andersson/Arkiv

Polisen uppmanar till att skaffa pass innan högsäsongen

Just nu är tillgången på passtider god men det gäller att ha framförhållning inför kommande resor då leveranstiden fortfarande är drygt två månader.

Publicerad

– Det har varit ett ansträngt läge den senaste tiden och personalen har jobbat hårt för att möta behoven. Vi kan nu se en viss lättnad när det gäller tillgången på tider för att ansöka om pass eller nationella id-kort. Vi vill därför uppmana alla som har tankar på att resa till våren eller sommaren att redan nu ansöka om resehandlingar. Detta för att minska väntetiderna när väl nästa högsäsong drar igång, säger Morgan Orvenholt, kommenderingschef för den regionala särskilda händelsen i region Väst i ett pressmeddelande.

I Varberg är det gott om tider redan denna veckan för den som behöver ett pass inför en kommande resa. Det gäller fortfarande att vara ute i god tid. Just nu är väntetiden på själva produktionen drygt två månader för ett pass och en vecka för ett nationellt id-kort.

Med id-kortet kan man resa fritt inom EU och Schengen. Ska man utanför dessa zoner krävs ett vanligt pass.

Powered by Labrador CMS