Michael Persson firar Furubergsskolan med ny låt.
Michael Persson firar Furubergsskolan med ny låt.

Persson sätter färg på Furuberg med toner

I somras uppmärksammades de för att med en låt på dansktoppen. Nu har Michael Persson gjort en hyllningslåt till Furubergsskolan.

Publicerad Senast uppdaterad

Varberg. Furubergsskolan firar 50 år. Det var nära att personalen på skolan i Varberg missade jubileet.

– Knappt någon här visste om att det var jubileum. Nån kom på det när vi läste en bok om Varberg på 1970-talet.

Efter sommaren satte sig Persson och tråcklade ihop en låt som han tyckte passade eleverna. Några var med och körade på inspelningen samt sjöng med när skolan firade med tårta.

I sångtexten beskrivs Furubergsskolan som lite sliten och skev. Fast det här märks inte i foajén.

– Det har faktiskt målats om här sen jag skrev låten. Det mesta är fixat och donat, säger Persson.

Den nykomponerade sången är kanske inte den musik han brukar skriva. Michael kände sig lite för hos några elever vad han trodde passade.

– Det kanske är ett modernare sound än vad skulle ha gjort i vanliga fall.

Michael Persson är lärare i musik och engelska och har fyror och femmor på Furuberg. På fritiden har han genom åren spelat i ett 30-tal olika band och konstellationer i Varberg. Han är ”sjundeman” (som han beskriver det) i Street Bourbon band som sista onsdagen i juli fyller Societetsparken.

Michael Persson har cirka 370 låtar på Stim.

– Av dem är 60-70 utgivna. Resten ligger i byrålådan.

Låtskrivartrion överraskades tidigare i år med att danskt intresse visade för en låt (Espana Manana) som nästan var bortglömd. Det skrev HN om i somras. En dansk artist hörde av sig kring en låt som Michael Persson, Conny Höök och Jan Hedlund släppte för flera år sedan. Dansken spelade in låten och den nådde Danmarks Radios motsvarighet till Svensktoppen. Låten låg kvar maximala tio veckor.

– Det är den listetta jag har haft.

Michael Persson var med i hetluften även före millennieskiftet. Samma Sol Lyser Än som ligger på ett album av Lasse Stefanz från 1998. Skivan sålde guld som det populära dansbandet brukar göra. Det märks lite grann när Stimpengarna trillar in.

– Den tickar fortfarande på lite grann.


Här kan du lyssna på låten:

Powered by Labrador CMS